Öne Çıkanlar Girişimcilik Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

Meteoroloji'den kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Çanakkale’nin güneyi, İzmir’in kuzey bölgesi ve Balıkesir’in batı bölgesi, yoğun yağmur altında kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama göre, yurdumuzun batı bölgelerinde beklenen olası sağanak yağışların, kuvvetli rüzgarla birlikte Çanakkale’nin güneyinde bulunan Ayvacık, Balıkesir’in batı bölgesinde bulunan Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç ile İzmir’in kuzey bölgesinde kalan Dikili ve Bergama ilçelerinde etkili olacağı ve vatandaşların bu bilgilere göre tedbir alması gerektiği vurgulandı. Yapılan yazılı açıklamada, sel ile su baskını, ulaşımda aksama gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı sıkça tekrarlatıldı.

METEOROLOJİ UYARDI: MARMARA VE KUZEY EGE'YE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinde yayımlanan son dakika açıklamasında, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara ve Kuzey Ege’de bu sabah saatlerine kadar rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” uyarısı yapıldıBu pazar İstanbul'da hava durumu ortalama 21 derece olması bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu bir havanın beklendiği İstanbul'da, gece saatlerinden itibaren sağanak yağış başlayacak.Yağışların İstanbul kuzey kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.  Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette ,zaman zaman kuvvetli( 30-50 Km/s ) olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL SICAKLIK REKORU KIRDI

İstanbul dün, 1962 yılından bu yana en sıcak Kasım'ı yaşadı. Meteoroloji ölçüm istasyonlarından alınan bilgilere göre dün yapılan ölçümlerde Eyüp, Çekmeköy, Beykoz ve Tuzla'da sıcaklık rekorları kırıldı. Bu ilçelerden Eyüp'te 27,3, Çekmeköy'de 26,9, Tuzla'da 26,8, Beykoz'da ise 26,7 sıcaklık değerleri ölçüldü. Bu rakamlar, 1 Kasım 1962 yılında kayıtlara geçen 26,5 dereceyi geride bıraktı. Böylelikle, güneyli rüzgarların artırdığı sıcaklık dereceleriyle dün 4 ilçede 54 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.