Öne Çıkanlar İngiltere komedi sigara yasagı No Tax for Genocide Simge U16LAR Serdar Karagöz Anadolu Ajansı Genel Müdürü Photo Awards 2023 sergisi Londra TTFF Veteranlar 35 ve 45 yaş gurubunda heyacan dorukta ttff 45

Bu haber kez okundu.

Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı var

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırıda ölen sayısının 151, yaralanan sayısının da 185'e yükseldiği ve ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiği bildirildi.Irak Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın merkezindeki Karrada bölgesinde meydana gelen saldırıda ölü sayısı 151, yaralı sayısı da 185'e yükseldi.

Üç günlük yas ilan edildi

Öte yandan Irak Başbakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Haydar el-İbadi'nin, başkentin merkezindeki Karrada bölgesinde meydana gelen söz konusu saldırıdan dolayı ülkede üç günlük ulusal yas ilan ettiği belirtildi.Karrada bölgesindeki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

İbadi'den 'patlayıcı tespit cihazlarının toplatılması' kararı

Irak devlet televizyonunun verdiği haberde, "İbadi, Bağdat ve diğer illerde güvenliğin sağlanması için bazı talimatlar verdi. Bunların en önemlisi, Bağdat ve tüm illerdeki kontrol noktalarında bulunan elle taşınır patlayıcı tespit cihazlarının toplatılması. İbadi, bu cihazlarla ilgili yapılan yolsuzluklar ve ülkeye girmesini sağlayan tüm taraflara karşı inceleme talimatı da verdi." denildi.İbadi, ayrıca kontrol noktalarında nöbet tutan güvenlik güçlerinin cep telefonu kullanmasına yasak getirdi ve Bağdat Operasyonlar Komutanlığını Bağdat'ın çevresininin güvenliğini hızlıca sağlamaya çağırdı.Bağdat semalarında istihbarat keşif uçuşlarını artırılması için Ortak Operasyonlar Komutanlığına da talimat veren İbadi, Ortak Operasyonlar Komutanlığının ayırca Bağdat'ın güvenliğini sağlama görevini Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Müsteşarlığı ve Muhabarat Dairesi ile yürütmesini istedi.İbadi, Bağdat'taki kontrol noktalarının düzenlenmesi planının da yeniden gözden geçirilmesi talimatı verdi. 

ABD saldırıyı kınadı

ABD yönetimi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, Bağdat’ta dün gece DAEŞ tarafından düzenlenen terör saldırıları “güçlü şekilde” kınandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.