Öne Çıkanlar ingiltere londra Konut Samsunspor Londra Çağdaş Solistlerinden Gümüşlük Müzik Festivalinde Mehmet Uysal Yeşim Güzelpınar Boris Johnson Prof. Sevil Atasoy

Bu haber kez okundu.

IŞİD'i destekleyen gence 8 ay hapis cezası

Terör örgütüne üye olmak ve bombalı saldırı tasarlamak iddialarıyla St. Pölten'de yargılanan genç, hakkındaki suçlamaları kabul etti. Dört saat süren duruşma sonunda Türk genci 16 ayı tecil edilmek suretiyle sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. İddianameye göre, 2007'de Türkiye'den ailesiyle Avusturya'ya göç eden genç Suriye'ye gitmek için IŞİD'le temasa geçti.Ancak Suriye'ye gitmeden önce Viyana istasyonuna yönelik bir saldırı planladı. Bunun için de internette bomba yapımı konusunda bilgi topladı. Gencin avukatı Rudolf Mayer Fransız Haber Ajansı'na (AFP) yaptığı açıklamada yakında 15 yaşına girecek olan müvekkilinin bomba yapımı konusunda yalnızca ‘'düşünce aşamasında'' olduğunu belirterek, IŞİD tarafından istismar edildiğinin de farkına vardığını söyledi. Sanık, radikal eğilimleri nedeniyle sınıf arkadaşları ve annesinin dikkatini çekmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.