Öne Çıkanlar koronavirüs maç hangi kanalda maç ne zaman Kovid-19 londra turk Boris Johnson maç saat kaçta chp haberleri acun ılıcalı ingiltere turk

Bu haber kez okundu.

Atatürk'ün zeybek oynaması Londra büyükelçiliğinde canlandırıldı

Avrupa Ajansı (AVA) Ünal BAŞ/Londra-Britanya Türk toplumu tarihinde bir ilk yaşandı. Tüm dünyada görkemli şekilde yaşanan 10 kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri Londra’da büyük bir heyacanla yapıldı. İngiltere’nin başkenti Londra’da büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve sefire Esra Bilgiç tarafından  ölümünün 76.yılında Atatürk defilesi düzenlendi. Atatürk, 10 Kasım'da İngiltere'de saygıyla özlemle anıldı. 

Abdurrahman Bilgiç

Büyükelçi Bilgiç, bu yılın Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcının 100. yıl dönümü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Atatürk de Trablusgarp Savaşı'nda Balkan savaşlarına, Birinci Dünya Savaşı'ndan Kurtuluş Savaşı'na kadar ünlü bir romanımıza da atıfla 'Türk'ün ateşle imtihanı olarak' adlandırılan dönemin koşullarında yoğrulmuş ve üstün askerlik, yöneticilik ve devlet adamlığı vasıflarıyla Türk milletine önderlik ederek onu bu ateş çemberinden çıkarmıştır"

Zeybek ve 10.yıl marşı

Birleşik Krallık sınırları içinde ve başkent Londra’da da bir ilk olan Atatürk defilesi büyükelçilik rezidansında 10 Kasım akşamı düzenlendi. Defilede Atatürk’ün kıyafetleri sunuldu. Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Kurmay Albay Ömer Özkan, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve Londra’da bulunan Türk misyonunun yanısıra sivil toplum orgütleri, moda dunyasından yoğun katılım gözlendi. Açılış ve kapanış konuşmasını Londra’da büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in yaptığı defilede Atatürk’ün zeybek oynaması canlandırıldı. 10.yıl marşıyla ve sona erdi. 

İşbankası ve Beko 

T.C.Londra Büyükelçilik 3 Katiplerinden Kültür İşlerinden Sorumlu Güler Terzi, organizasyonla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Terzi, etkinliğin İş Bankası Londra Şubesi ve Beko’nun sponsorluğunda düzenlendiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu etkinliği Ankara Olgunlaşma Enstitüsü organize etti. Enstitünün mankenlerini davet ettik. 15 kişilik tüm kadroları ile bugün aramızdaydılar. Tanıtımda 7 manken görev aldı. Toplam 40 parça kıyafet tanıtıldı. Güler Terzi, projenin Londra’dan sonra Edinburgh’ta da Başkonsolosluk himayesinde yapılacağını belirterek, “Bu projenin gerçekleşmesinde de Dışişleri Bakanlığımızın büyük katkıları olmuştur” dedi.”

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ve Sinem Kuaför

Atatürk kıyafetleri defilesini Ankara Olgunlaşma Enstitüsü hazırladı ve sundu. Defilenin, saç makyajları işadamı Nuri Bulgurcu’ya ait olan Sinem Kuaför ekibi tarafından yapıldı. Türklerin ve Kurtuluş Savaşı’nın resmini çizen defile, Atatürk’le birlikte devrimler, inkılaplar, Erzurum, Sivas ve Samsun’a çıkışını anlattı.

Defile, Cumhuriyet’in kuruluşundan Atatürk’ün ölümüne kadar olan sürede tarihsel süreç kıyafetler şu sözlerle anlatıldı: 

“Çıktık açık alınla 10 yılda her savaştan.. Başta dünyanın saydığı başkumandan...Türke durmak yaraşmaz.” 

“Genç Cumhuriyet kurulmuş ama muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak gerekiyordu. Atatürk Ankara'dan yükselen modern Türkleri selamlıyordu.”

 “Genç Sabiha'nın elinde tutmuştu Atatürk. ‘İstikbal göklerdedir ‘dedi.

“Cephede bitti savaş. Ama asıl savaş şimdi Ankara bozkırından başlıyordu. çiçek bile yoktu bozkırda. Önce su getirildi bozkıra” 

“Mavi gözlerinden geleceği umutla bakıyordu Atatürk.Cephede bitti savaş. Ama asıl savaş şimdi Ankara bozkırından başlıyordu”

 “Mustafa Kemal Atatürk  svaşlar kazanıyor. Kalpaklı Mustafa Kemal Paşa yürüyor”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.