Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

İngiliz Hukukçuya Karşı Tarihi Belgeler

29 Kasım, Cuma akşamı Queen Mary Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan etkinlikte Şükrü Server Aya “Twisted Law versus Documented History - Çarpıtılmış Hukuk Belgelenmiş Tarihe Karşı” adlı kitabında Robertson’un Ermeni meselesi konusundaki iddialarını tarihi belgelere dayanarak cevaplayacak. Profesör Belma Ötüş Baskett’in yöneteceği etkinlikte kitabın tanıtımı tarihçi Dr Pat Walsh tarafından gerçekleştirilecek. 

Tarih çarpıtılıyor

Athol Books tarafından basılan Şükrü Server Aya'nın 'Twisted Law Versus Documented History' kitabı, Profesör Geoffrey Robertson'un Ermeni meselesi ile ilgili kitabındaki çarpıtmalara cevaben yazılmış. Robertson, 2009 yılında yazmış oldugu “Was There an Armenian Genocide- – Bir Ermeni Soykırımı Var mıdır?” başlıklı kitabında İngiliz Hükümetini ve Parlamentosunu sözde ‘Ermeni soykırımını’ tanımadığı gerekçesiyle açıkça eleştirmiş ve hükümetin tutumunu etik bulmadığını ifade etmişti. Aya, Robertson'un argümanını haklı çıkarmak için hukuku çarpıttığını ileri sürerek Robertson'un çalışmasını kendisine temin edilen 'seçilmiş kaynaklara' dayandırdığını, ancak bu kaynakların büyük bir kısmının gerçekleri yansıtmadığını yabancı belgelere dayanarak yazdığı kitabında karşılaştırmalı olarak ispatlıyor.  

Tek kişilik ordu

Ünlü gazeteci Melih Aşık’ın ‘Tek kişilik ordu’ olarak tanımladığı yazar Şükrü Server Aya ilerlemiş yaşına rağmen bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile Ermeni diasporasının iddialarına yabancı belgelere dayandırdığı kitapları ile cevap vermeye çalışıyor. Rahmi Koç, Feyyaz Berker, Talat Halman, Türkkaya Ataöv gibi ünlülerin Robert College’den arkadaşı olan yazar emekli olduktan sonra bütün vaktini 1915 dönemi araştırmalarına ayırmış. Kitaplarında genellikle Ermeni meselesinde tarafsız ya da karşı tarafta yer alan kaynaklara başvuran Aya’nın Ermeni sorunu üzerine yazılmış beş kitabı var. 

 

 

 

1915 olaylarının ‘soykırım’ olmadığına dair tartışılacak başka bir belge ve bilgi kalmadığını iddia eden Şükrü Aya görüşlerinin tarihi belgelere dayandığını ve bu konuda karşı görüş belirten herkesle tartışmaya hazır olduğunu belirterek “Hodri Meydan!” diyor. Dünyaca ünlü tarihci Profesör Justin Mc Carthy Şükrü Aya için “Yalnız bu kitap için değil fakat ömrünü gerçeğe vakfettiği için kendisini kutlarım” ifadesini kullandı. 

 

 

 

Roberston iddialara cevap verecek mi?

 

 

 

İnsan Hakları Hukukçusu, yazar ve akademisyen ünvanlarını taşıyan Profesör Robertson’un kitap tanıtımına davetli olduğu etkinliği ortaklaşa düzenleyen İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD) tarafından bildirildi. Robertson’un ismi 2010 yılında Wikileaks kurucusu Julian Assange’ı sınır dışı edilmesi için açılan davada savunması nedeniyle uluslararası medyanın gündemine girmişti. 

 

 

 

Oueen Mary Üniversitesi’nde 29 Kasım 2013, Cuma akşamı İngilizce olarak gerçekleşecek olan kitap tanıtımı ve tartışmaya katılmak isteyenlerin 077 8890 8803’a mesaj göndererek ya da [email protected] adresine e-mail atarak isimlerini kaydettirmeleri gerekiyor. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.