Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Brunel University London Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024

Bu haber kez okundu.

Londra’da yaşayan Müge Çetinkaya’nın Londra Notları kitabı çıktı

AVRUPA AJANSI (AVA) İNGİLTERE-Londra Notları” kitabı çıktı. Yirmi yılı aşkın süredir Londra’da yaşayan Müge Çetinkaya’nın pandemi döneminde tuttuğu notlardan oluşan; insan ilişkilerini, yalnızlığı, kültür-sanat olaylarını konu alan “Londra Notları” isimli kitabı Londra merkezli yayınevi Press Dionysus tarafından Türkçe olarak yayımlandı. Müge Çetinkaya’nın pandemi döneminde tuttuğu notlardan oluşan Londra Notları adını taşıyan kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Kültür-sanat etkinliklerinden müzelere, yalnızlıktan arkadaşlıklara, Londra sokaklarından filmlere, yazarlara kadar birçok konuda yazılmış 75 başlığın yer aldığı kitap, Londra merkezli yayınevi Press Dionysus tarafından okuyucuyla buluşturuldu. 

Ece Özdemiroğlu arka kapak yazısında Londra Notları’yla ilgili olarak şu ifadelere yer veriyor:

“Müge Çetinkaya, Londra’da geçirdiği yirmi dört yılın kültürel ve profesyonel birikimlerini, pandemi döneminde yazdığı satırlarla bize aktarıyor. Bu dönemde kendisine hayat enerjisini veren, merakını uyandıran şeyleri geçmişten geleceğe bağ kuran geçişlerle anlatıyor. Böylece onunla filmler, kitaplar, müzeler, tarihi mekânlar içinde yolculuk yapıyor, arada bir gündelik hayatına misafir oluyorsunuz.”Yaklaşık bir yılda yayına hazırlanan kitabın editörlüğünü Doç. Dr. Tuncay Bilecen, kitapta yer alan çizimleri ise Doğa Tercan yaptı. Londra merkezli yayınevi Press Dionysus tarafından Türkçe olarak yayımlanan Londra Notları yayınevinin sitesi dışında Amazon ve Waterstones gibi platformlardan da temin edilebiliyor. 

“MERAK KEDİYE KİTAP YAZDIRDI”


Müge Çetinkaya, Londra Notları’nın yazım sürecini şöyle anlatıyor: “20 seneyi aşkındır Londra’da yaşıyorum. O nedenle bu kitabı yazmak, benim için hem hatırlamak hem de yeni bilgilere erişmek ve onları işlemek açısından muazzam bir tecrübeydi. Pandemi süreci yazma konusunda bana ihtiyacım olan vakti sağladı. Yazmaktan keyif alıyor olmam da başka şeylerle oyalanma isteği olmadan motive olmamı. Ayrıca yazmak zorlayıcı duygularla baş etme metotlarından biri. Koçluk seanslarımda danışanlarıma da bunun pratiğini yapmalarını söylüyorum. Evlerimize kapandığımız o günlerde bana da destek oldu. Kitabımın gündelik hayata yer verdiğim bölümlerinde pandemi sebebiyle tekrara düşmeye başlayacağımı hissettiğim anda, hafızamdaki ve dosyalarımdaki arşivlerime dönerek devam ettim. Pandemi süreci içimdeki araştırmacı ruhu da besledi. Merak kediye kitap yazdırdı.”


MÜGE ÇETİNKAYA KİMDİR?


Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimine Londra’da Ravensbourne College of Design and Communication ve Arts Marketing Association’da aldığı kurslarla devam etti. BBC London, MTV Europe gibi medya kurumlarında, ardından da sanat, kültür alanında uluslararası PR etkinlik ve koordinasyonunda 17 yıl görev yaptı. Aktivist Dergisi ve Cinedergi’ye yazılar yazdı. Green Peace ve British Lung Foundation’da gönüllü olarak çalıştı. 2020 yılında kendisi için dönüştürücü, iyileştirici birer tecrübe olan nefes, mindfulness pratikleri ve yoga felsefesiyle tanıştı. Yoga, mindfulness ve öz şefkatli farkındalık konularında uzmanlaşarak önce Yoga Alliance, ardından International Coaching Federation, ICF Mindfulness Koçluk sertifikalarını aldı. Yazar halen Neuro-Mindfulness Koçu ve kriz müdahale gönüllüsü olarak çalışmakta, yazılar yazmaya devam etmektedir.

Londra Notları aşağıdaki linkten temin edilebilir: 
https://pressdionysus.com/product/londra-notlari-muge-cetinkaya/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.