Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

'KTHY VE ATLASJET' Mağdurları Davası

İAKM-Cemevi ve Hudson Morgan Williams  Avukatlık Bürosu avukatları,  KTHY ve Atlasjet davası ile ilgili son gelişmeleri mağdurlarla paylaştılar. 10 Kasım pazar günü Cemevi’nde düzenlenen bilgilindirme toplantısına Cemevi Başkanı İsrafil Erbil,  Hudson Morgan Williams  Avukatlık Bürosu’ndan İsmail Şık, Zafer Armutlu ve kalabalık bir mağdur gurubu katıldı. Toplantının açılışını yapan Başkan İsrafil Erbil, KTHY ve Atlasjet davasının sıradan bir dava olmadığını ve siyasi yönlerinin de bulunduğuna dikkat çekti. Mağdurların davanın sonuçlanması konusunda biraz daha sabırlı olmalarını dile getiren Erbil, davayı üstlenen avukat İsmail Şık ve Zafer Armutlu’nun büyük fedakarlıklar gösterdiğini söyledi. Erbil, “Davanın bu noktaya gelmesinde büyük katkıları olmuştur. Açılan davada, mağdur olan biletli yolcularla ilgili İngiliz Yüksek Mahkemesi, Atlasjet'in teminat ödemesi yönünde karar verdi. Ardından da  Atlasjet Londra uçuşlarını derhal durdurma kararı aldı. Bunların hepsi bir başarıdır” diye konuştu. 

Daha sonra söz alan Avukat Zafer Armutlu da, iflas kurulunun, Atlasjet’ten uçurduğu kişilerin listesi istediğini ancak Atlasjet’in elinde böyle bir liste olmadığını ifade ettiğini belirtti. Armutlu, “Bu son derece çelişkili bir durum. Atlasjet avukatları mahkemede herkesi uçurduklarını dile getirmişlerdi. Neye dayanarak  böyle bir ifade verdiler anlamak mümkün değil” dedi. Atlasjet’in mağdurları uçururken elinde bir liste olmadığını ifade eden Armutlu, “Bu firma uçuşları üstlendikleri zaman ellerinde liste yoktu. Neye güvenerek bunu iddia ettiler; tabiki acentalara, acentalar kimi uçurdu? Paket tatili olan kişileri uçurdu. Burada açık olarak ortada muhattap olarak karşımızda Atlasjet duruyor, çünkü bu işin sorumluğunu Atlasjet üstlendi ve doğru dürüsüt bir plan yapmadı. Bu sorumluluğu üstüne almışsan bunu yapmak zorundasın” dedi. Konuşmasında 5 yaşındaki çocukların 40 yaşında gösterilip bir uçuş biletin 700 euro gösterilip bunun Kıbrıs Türk Hava Yollarına fatura edildiğine dikkat çeken Armutlu, “Bunun sorumluları kimse tabi hesap vermek zorundalar” dedi. 

Avukat Armutlu, ne Türkiye’de ne Kıbrıs’ta kimsenin bu olayla ilgili yetkililerden hesap sormadığını dile getirerek, “Ama bizler İngiltere’de yaşıyoruz, bağımsız İngiliz mahkemelerine güveniyoruz. Bu mahkemeleri etkileyecek onların babaları ve dayılardı yok. İstedikleri kadar para versinler, istedikleri avukatları tutsunlar, bu yolu sonuna kadar yürüyeceğiz” dedi. Konuşmasında 19 Haziran’da yapılan mahkeme ilgili de bilgi veren Armutlu dava için iki ‘barrister’ tuttuklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bizim ‘barrister’ler, karşı tarafın çok güçlü bir avukatlık şirketiyle anlaştığını ve davayı kaybedebileceklerini söyledikler bize. Biz de bu sorumluğluğu üstlendiğimizi söyledik ve mahkemeye girdik, hakim, 75 bin pound mahkemeye yatıran karşı tarafın itirazlarını dinledi ve kanıt istedi, onlar da kanıt sunamadılar ve 100 bin kişiyi uçurdukların iddia ettiler.”

Bir sonraki mahkemenin yeni yıldan sonra Mart, Nisan gibi olacağını ifade eden Armutlu, “Mahkemede Atlasjet kimleri uçurup kimleri uçurmadığın kanıtlamak zorunda” dedi. Zafer Armutlu,  avukatlık firmasının değişimi ile ilgili gelen bir soruyu da şöyle yanıtladı: “Goldsworth avukatlık firmasında çalışma ortamı kalmadığı için oradan ayrılmak zorunda kaldık. Bu dava ile ilgili de baştan beri bizler ilgilendigimiz için  devam etmeye karar verdik. Ama dosyanızı bize teslim etmek zorunda değilsiniz, bu karar tamamen size aittir” dedi. Avukatlık Armutlu, listede adı bulunmayan KTHY mağdurlarının 07596930476 no’lu telefona isim soyisim, yolcuların listesini ve adreslerini yazıp mesajla göndermelerini istedi. 

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz  yıl Stanstead Havaalanı’nda  Atlasjet’in bir uçağına geçici olarak el konulan olayın görüntüleri de katılımcılarla paylaşıldı. 2012 Kasım ayında görülen davada havayolları davayı kaybetmiş ve mahkeme havayollarını 669 yolcuya 840 bin pound ödenmesine karar vermişti.  Daha sonra Atlasjet bu karara itiraz etmiş ve itiraz için mahkemeye teminat yatırmıştı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.