Öne Çıkanlar Girişimcilik Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

Finansın Merkezinde Mevlana Esintileri

Avrupa Ajansı (AVA) Eda ÜN / Londra - Türkiye'de Anadolu Üniversite'sini okuduktan sonra İngiltereye gelen Nazan Alhas London Moda Akademisi'inden (London College of Fashion) 2003 yılında mezun oldu. Moda okuduğu yıllardada Mevlana ve semzenliğe ilgi duyan Nazan Alhas, hazırladığı Mevlana Konseptli Moda kolleksiyonun devamı niteliğinde olan mücevher kolleksiyonunu 27 Ağustos günü Canary Wharf'ta ziyaretçilere açıldı.

Hazev Restaurant'ta Mevlana şiirleri

Nazan Alhas, "London College of Fashion'da Moda okudugum yıllarda Semazen ve Mevlana ile ilgili koleksiyon hazırlamıştım.Mücevher tasarımı yaparken de konsepti devam ettirmek istedim, bu kez "Aşk için" konsepti ile Hz Mevlana'nın felsefesini Batıya tanıtmak istedim. Canary Wharf'ta, paranın, istatistiklerin ve borsanın el değiştirdiği yerde, Mevlana'nın "Altın nedir? İnci mercanda ne oluyor, bir sevgiye, sevgiliye feda edilmedikten sonra" sözleri ile Semazenlerin dansında ellerini semaya kaldırıp dans ettiklerinde kalplerini sevgiyle doldurup bunu sol elleri ile paylaşmalırını anlatmak  istedim. Sahip oldugumuz maddi kaynakların paylaşılınca, değerli olduğunu sunmak istedim." sözleri ile koleksiyonunu ve neden Mevlana'yı seçtiğini belirtti. Nazan Alhas ayrıca sergiye katılan konuklara ve başta Hazev Restaurant'ta kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sundu.

Sergi Hazev Restaurant'ta yenilen yemek ile devam etti. Türk çayının ve Türk tatlarının eşlik ettiği sohbette, Mevlanın şiirleri okundu. Konuklara Mevlana ve sufi felsefesi anlatıldı. 

Sergiyle ilgilenenler için sergi bir süre daha Canary Wharf'ta bulunacak.

Nazan Alhas Kimdir?

 

Nazan Alhas Anadolu üniversitesi İstatistik bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere'ye geldi. Moda okumak onun hep hayali idi. Londra'da bu şansı London College of Fashion 'da moda okuyarak elde etti. Üniversite'de moda okuduğu zamanlarda tercümanlık yaparak Türklere yardım eden Nazan Alhas mezun olduktan sonra'da insanlara yardım etmekten vaz geçmemiş. King's Fund'dan Liderlik eğitimi alıp 5 yıl boyunca özellikle kadınlara yönelik yaptığı "Yaratma Özgürlü" adındaki Sanatla Terapi projesi ile Millenium ödülü kazanmış. Ayrıntılı bilgi için nazan.co.uk adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.