Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

Necdet Kaya'dan Yanık Türküler

Necdet Kaya’nın merakla beklenen yeni albümü "YANIK TÜRKÜLER" çıktı.İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunu bir sanatçı olarak Necdet Kaya, çok geniş bir derya olan ve derinlik içeren Türk Halk Müziğimizi etkileyici sesi ve kadife gibi yorumu ile geniş kitlelere dinletmeyi başarıyor.

 ‘’YANIK TÜRKÜLER’’ sanatçının 3. Albümü…

Tamamı duygusal eserlerden oluşan Necdet Kaya’nın yeni albümünün müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü usta müzik adamı Ali Osman Erbaşı gerçekleştirdi. Albümde tahta enstrümanlar ağırlıkta yer aldı. Sade ve yormayan altyapıları ile yıllarca dinlenebilecek bir arşiv albümü yapıldı.Necdet Kaya’nın albümünde kavuşamayan aşıkların yürek sızılarını anlatan Bahçada Yeşil Çınar, Karadır Kaşların Ferman Yazdırır, Al Fadimem, Koyverdin Gittin Beni, Ayağında Kundura gibi en sevilen klasik türkülerin yanı sıra, 20.Yüzyılın en önemli halk ozanları Aşık Veysel ve Aşık Mahzuni Şerif’ten de 2’şer eser yer alıyor.Necdet Kaya’nın yeni albümünde inanılmaz bir kültür ve tarihi miras da dinleyici ile buluşuyor. Albümde yer alan eserlerden “Bir Dost Bir Post Yeter Bana” 1500’lü yıllarda yaşamış halk ozanı Seyyid Seyfullah Kasım Efendi’ye ait. Karacoğlan eseri “Bağlandı Yollarım” ise 17. Yüzyıldan günümüze gelmiş çok değerli bir eser.“Bir Ay Doğar” türküsü yine Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşanan savaşlar sırasında, cepheye giden ve geri dönemeyen bir askere yakılan,  tarihsel geçmişi olan önemli bir eser.Şiirlerinin çoğunu rüyasında gördüğü Tutiye isimli bir kızın aşkıyla söyleyen 20. Yüzyıl şairlerinden Hafız Kamil’e ait “Yayılsın Aleme Şanın Sevdiğim” türküsü ise Necdet Kaya ile vizyona çıkıyor. Necdet Kaya’nın babaannesi Devlet Kaya’dan derlediği bu eser ilk defa türkü severlerle buluşuyor.

Tarihe tanıklık eden türkülerden bir tanesi de 1916 Rus işgali sırasında yazılmış

“Bitlis’te Beş Minare”.

Necdet Kaya’nın, medya sponsorluğunu Kral TV ve Kral Fm’in üstlendiği “Yanık Türküler” albümü, Esen Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda!!!

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.