Öne Çıkanlar Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Ozan Arif kimdir Avukat Fidan Osoy londra

Bu haber kez okundu.

Almanya'da mülteci yurduna molotoflu saldırı

Rostock polisi, Gross Lüsewitz'de mültecilerin kaldığı binaya kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından sıvı dolu iki şişenin atılması sonucu yangın çıktığını, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Sekiz farklı ülkeden ailelerin kaldığı binadaki yangının kendiliğinden söndüğü belirtildi. Eyaletin Hristiyan Demokrat Birlik Partisi üyesi İçişleri Bakanı Lorenz Caffier, saldırıyı kınadı ve aşırı sağcı provokasyonlara karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Avrupgazete'nin derlediği bilgilere göre Öte yandan, Münih şehrinde eski bir kışlaya yerleştirilen mültecilerin bir kısmı, yatak bulamadığı için sokakta yatarken, yardım etmek isteyen bir imamın polisten uyarı aldığı ortaya çıktı. 'Süddeutsche Zeitung' gazetesinde yayınlanan haberde, Penzberg şehrinde imamlık yapan Makedonya asıllı Bünyamin İdris'in, Suriyeli mülteciler için onlarca battaniye ve yastık toplayıp kampa getirdiği, ancak mülteci kampındaki güvenlik görevlileri tarafından uyarıldığı kaydedildi.Uyarıya rağmen, battaniye ve yastıkları dağıtmak isteyen ekip, büyük bir ilgiyle karşı karşıya kaldı. Çok sayıda mültecinin yardımlara ilgi gösterdiği ancak bu sebeple de arbede çıktığı belirtildi. Güvenlik görevlileri, çareyi polisi çağırmakta buldu. Polis ekipleri mülteci kampına gelene kadar, tarafların sakinleştiği belirtildi. Ancak İmam İdris ve ekibi buna rağmen polis tarafından uyarıldığı da aktarıldı. Buna göre, yardımların sadece mülteci kampının dışında dağıtılabileceği, kampın içinde yapılacak faaliyetlerin ise izine tabii olduğu belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.