Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Almanya'dan AB-Türkiye arasındaki vize serbestisi konusunda açıklama

DW Türkçe’nin aktardığı ‘Bild' gazetesi haberine göre Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Türkiye'nin vize muafiyetiyle ilgili bütün kriterleri yerine getireceğinden şüpheli olduğunu söyledi. De Maiziere'nin Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) dün başkent Berlin'de yapılan bir oturumunda “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kriterleri yerine getirmeye niyetli olmadığı aşikar” diye konuştuğu belirtildi. Haberde De Maiziere’nin “Kriterler yerine getirilmezse vize mecburiyeti kalkmaz” dediğine de yer verildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de vize muafiyeti için kararlaştırılan şartların tamamının yerine getirilmesinde ısrar ediyor. Erdoğan ise 72 kriter arasında yer alan ‘terör ile mücadele yasasının kapsamının daraltılması' şeklindeki şartı kabul etmediklerini söylemişti.

'RUMLAR ANLAŞMADA 'KIBRIS CUMHURİYETİ' YAZSIN İSTİYOR'

Diğer taraftan NTV, Türkiye'ye sağlanacak olan vize muafiyetinin Kıbrıs engeline takıldığını yazdı. Habere göre yol haritasında yer alan adli ve hukuki işbirliği maddesi, Türkiye'nin AB'ye üye tüm ülkelerle adli ve hukuki alanda işbirliği anlaşması imzalamasını öngörüyor. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki mahkeme kararlarının tanınması, suçluların iadesi, terör konusunda işbirliği ve adli bilgi paylaşımını öngörüyor.

Türkiye'nin bu anlaşmayı AB'ye üye tüm ülkelerle ikili düzeyde imzalaması gerekiyor. Rumlar ise Türkiye ile imzalanacak anlaşmada ‘Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ ifadesinin kullanılmasını kabul etmiyor ve ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ ifadesine yer verilmesini talep ediyor.

AP ÜYELERİ: İADE EDİLEN SIĞINMACILARA BAŞVURU FIRSATI TANINMAMIŞ

Öte yandan İngiliz Guardian gazetesinde yer alan bir haberde bir grup Avrupa Parlamentosu üyesinin, AB-Türkiye arasında varılan sığınmacı anlaşmasının uluslararası hukuka uymadığını söylediği yazıldı. Cornelia Ernst, Marina Albiol ve Josu Juaristi, Türkiye'nin kuzeyindeki iki sığınmacı merkezine yaptıkları ziyaret sonrası gazetecilere dağıttıkları raporda "Görüştüğümüz tüm sığınmacılar bize ne Yunanistan'da ne de Türkiye'de sığınma başvurusu yapma fırsatı tanınmadığını söyledi" dedi. Raporda, "Hiçbiri şimdi ne olacağını bilmiyor, Türkiye'ye vardıklarından bu yana onlara hiç bilgi verilmemiş" ifadesi kullanıldı.BM de daha önce AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın uluslararası hukuka uymadığını duyurmuştu. Avrupa Parlamentosu üyeleri de BM'nin ardından benzer görüşü dile getiren ilk bağımsız gözlemciler oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.