Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Avrupa Günü Avrupa Birliği ülkeleri ve aday ülkelerde kutlanacak

Türkiye, hayata geçirdiği reformlarla AB yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Türkiye; ekonomi, sağlık, eğitim, insan hakları ve demokratikleşme gibi pek çok alanda hayata geçirdiği reformlarla stratejik bir hedef olarak benimsenen AB yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. 2014’ü ‘AB Yılı’ ilan eden Türkiye, ilgili tüm bakanların katıldığı Reform Eylem Grubu toplantılarıyla AB seferberliği başlattı. Aynı yıl ‘siyasi reform, sosyo-ekonomik dönüşüm ve iletişim’ olmak üzere 3 ana bölümden oluşan yeni AB Stratejisi açıklandı. Mevzuat çalışmaları, iletişim stratejisi, öğrenci değişim programları ve uluslararası burs projeleri başta olmak üzere eğitim alanında işbirliği çalışmalarını da hız kesmeden sürdüren Türkiye, olumsuz siyasi yaklaşımlardan önyargılara kadar farklı engellerle karşılaşsa da AB’ye tam üyelik yolunda iyi niyetle ve kararlılıkla yürümeye devam ediyor. Türkiye’nin 1959'da Avrupa Ekonomik Topluluğuna (AET) tam üye olmak için başvuruda bulunmasıyla başlayan Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik süreci son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla yeni bir boyut kazanmış durumda. Türkiye, küresel aktör olma yolunda hızla ilerlerken AB’ye tam üyelik sürecindeki reformlarla daha güçlü ve demokratik bir Türkiye’nin inşasında önemli adımlar atıyor. AB hedefi doğrultusunda son yıllarda siyasi ve ekonomik alanların yanı sıra demokratikleşme ve vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini daha da güçlendirme amacıyla çok sayıda reform hayata geçirildi.

Türkiye’nin AB’ye katılımı Türkiye’ye demokratik ve sosyo-ekonomik kazanımlar sağlarken, Avrupa’ya da birçok kazanımı beraberinde getirecek. Türkiye’nin üyeliği Avrupa’nın ekonomik, siyasal, stratejik önem ve derinliğini artırarak Birliğin bölgesel güçten küresel bir güce dönüşmesine katkıda bulunacak. Halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’nin üyeliği AB’nin sadece Hıristiyan toplumlardan oluşan dini bir birlik olduğu düşüncelerini ortadan kaldıracak. Türkiye’nin dinamik toplum yapısı, bölgesindeki ağırlığı, ekonomik-ticari ilişkilerdeki gücü de AB ile ortak kazanımları beraberinde getirecek.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.