Öne Çıkanlar acun ılıcalı İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş maç saat kaçta Rishko Beauty Center london Beauty Rishko Beauty london RISHKO BEAUTY Kozmetolog london Rishko london

Bu haber kez okundu.

EN İYİ ÖĞRENCİ ŞEHRİ SEÇİLDİ İŞTE O AVRUPA ŞEHRİ

Dünya genelinde 50 bin öğrenci baz alınarak hazırlanan rapora göre, İngiltere’nin başkenti Londra, üniversite öğrencileri için en iyi şehir seçilirken, İstanbul listenin 67. sırasında yer aldı.Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, öğrenciler için en iyi şehirler araştırmasını inceledi. Ajans Press’in QS World University verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, İngiltere’nin başkenti Londra, üniversite öğrencileri için en iyi şehir seçildi. Dünya genelinde 50 bin öğrenci baz alınarak hazırlanan raporda, istihdam alanında İstanbul 67. sırada yer alırken, çekicilik kategorisinde 91. alım gücünde 47, öğrencilerin görüşü kategorisinde ise 49. sıraya yerleşti.Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, öğrencilerle ilgili geçtiğimiz yıl medyaya 245 bin 480 haber çıkışı yansırken, bu rakam 2018 yılı içerisinde 110 bin 168’i buldu. Medyaya yansıyan haber başlıklarında öğrencilerin en çok işsizlikle konuşulduğu öne çıktı.Elde edilen veriler, şehirdeki iyi üniversitelerin sayısı, istihdam oranı, kültür çeşitliliği ve yaşam kalitesi gibi faktörler incelenerek hazırlandı. Öğrenciler yapılan araştırmada şehirlerde çekici gördükleri özellikleri, avantajları ve dezavantajları dile getirdi. Listede Londra’yı birinci sıraya taşıyan özellikler ise; şehirdeki müzeler, tiyatrolar, sinema, restoranlar, kültürel yaşam, üniversitelerin kalitesi, öğrencilerin rahat iş bulabilmeleri, uluslararası yapısıyla farklıklara daha açık olması, ülke dışındaki öğrencilerin yabancılık çekmemesi ve dışlanmaması şeklinde sıralandı. Buna karşın Londra’da öğrencileri en çok zorlayan şey yaşam pahalılığı olarak görüldü. Araştırmada birçok şehir mevcutken Londra’yı ikinci sırada Japonya’nın başkenti Tokyo, üçüncü sırada Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne, dördüncü sırada Montreal (Kanada) beşinci sırada ise Paris (Fransa) takip etti. En iyi öğrenci şehirleri sıralamasının ilk 10’unda yer alan diğer şehirler ise; Münih, Berlin, Zürih, Sidney ve Seul şeklinde sıralandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.