Öne Çıkanlar acun ılıcalı WHO İngiltere vizesiyle Cindy Crawford londra Istanbul Photo Awards 2023 Photo Awards 2023 sergisi Türkmenköy londra ateşkes TURTA londra Doğu Ekin

Bu haber kez okundu.

İnsan Hakları Erozyonu ve Dayanışma İhtiyacını Can Dündar konuşacak

Can Dündar ile Sarah Clarke moderatörlüğünde Türkiye araştırmaları merkezi CEFTUS online bir toplantı düzenliyor.   Toplantının başlığı “İnsan Hakları Erozyonu ve Dayanışma İhtiyacı” 40 yıldan fazla süredir, araştırmacı gazetecilik, yazarlık, belgesel, yönetmenliği ve yapımcılık deneyimine sahip seçkin bir Türk gazeteci olan Can Dündar'ı ve ARTICLE 19'dan Avrupa ve Orta Asya ekibi başkanı, insan hakları savunucusu Sarah Clarke'ı dinlemek için, Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin (CEFTUS) 10 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 18:00 daki online toplantısına ücretsiz kayıt olarak katılabilirsiniz. 

1,5 saat sürecek etkinliğin son 30 dakikası soru cevap kısmı olarak düzenlendi. Etkinlik, Zoom’un sınırlı katılım kotası nedeniyle, CEFTUS tarafından ayrıca Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanacak. 


 “İkinci Dünya Savaşı’nın yıkımlarının ardından yeni bir küresel düzen kuruldu. Soğuk Savaş, O zamandan bu yana 75 yıl boyunca jeopolitik karışıklıklar ve ABD'nin önderlik ettiği kurallara dayalı uluslararası bir düzen olarak bilinen çerçeve içinde yönetildi.

Çin'in ekonomisi ve küresel etkisi büyüdükçe ve otoriter popülist liderler Avrupa, Asya ve Amerika'da seçim zaferleri kazandıkça, bu düzenin merkezinde yer alan kurallara dayalı düzen ve liberal insan hakları çok fazla aşındı. 

Bu yılki gelişmeler ve Covid-19 salgını insan hakları ve demokrasideki bu gerilemeyi daha da kötüleştirdi; 
Bütün bunlara direnmek ve evrensel insan hakları yasalarını savunanların ayakta kalmaları için dayanışma zorunluluğu artırdı.

Türkiye Araştırmaları Merkezi Kurucu başkanı İbrahim Doğuş, geçtiğimiz günlerdeki Ece Temelkuran etkinliğinin hemen ardından Can Dündar ile yapılacak sohbetin de bu günümüzü ve önümüzdeki süreci okumak için önemli bir referans olacağını bildirdi. 

Toplantıya altta vermiş olduğumuz link üzerinden kayıt olarak katılım sağlayabilirsiniz.

https://www.eventbrite.co.uk/e/erosion-of-human-rights-and-the-need-for-solidarity-tickets-139142185021

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.