Öne Çıkanlar nato güncel altın fiyatları güncel altın kaç para koruma yeni logo Mardin ve Van 39 ceset yüksek lisans yumurtalı saldırı İbrahim İyice

Bu haber kez okundu.

IŞİD'e son 3 günde 31 hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD savaş ve bombardıman uçaklarının 14-17 Kasım günlerinde Suriye'de IŞİD militanlarını hedef alan 11 hava saldırısı düzenlediği, ABD ve partner ülkelere ait taarruz, bombardıman ve savaş uçakları ile insansız hava araçlarının Irak'ta da yine 14-17 Kasım arasında IŞİD'e karşı 20 hava saldırısı icra ettiği belirtildi. Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani yakınlarındaki 9 hava saldırısında IŞİD'e ait 7 muharebe mevzisi imha edilirken, biri de etkisiz hale getirildi. Ayrıca örgüt militanlarının 4 toplanma noktası yok edildi ve taktiksel bir IŞİD birliği vuruldu. Deyr'uz Zor yakınlarında düzenlenen iki hava saldırısında da IŞİD'e ait bir ham petrol toplama tesisi hedef alındı ve örgütün bir tankı imha edildi.
Irak'ta da Er-Rutba civarındaki 4 hava saldırısında IŞİD'e ait 9 kamyon, 2 kazı makinesi ve bir yükleme aracı yok edildi, bir IŞİD aracı hasara uğratıldı. Felluce yakınlarındaki 3 hava saldırısında iki IŞİD aracı, bir buldozer ve bir yükleme aracı imha edilirken, Musul Barajı'nın güneybatısındaki bir hava saldırısında da örgüte ait bir buldozer yok edildi, taktiksel bir birlik vuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.