Öne Çıkanlar londra Hailey Baldwin acun ılıcalı Alp Ercosman Londrada konser Mehmet Koççat londra Mortgage Independent Mortgage İngiliz Krallar oyunu İngilterenin kültürel zenginliğini

Bu haber kez okundu.

Mehmet Gaygusuz, devir teslim töreninde gururlandırdı

(Avrupa Ajansı Özel Haber)

İngiltere'de, Başbakan David Cameron'ın liderliğindeki Muhafazakar Parti 7 Mayıs'ta yapılan genel seçimde tahminlerin ötesinde bir başarı elde etti. Neredeyse Türk seçmen ve oyu olmayan bir şehirden İngilizlerin oyu ile belediye başkanı seçilen Muhafazakar Parti ( Conservative Party) Mehmet Gaygusuz, belediye başkanlığı mazbatasını aldı. T.C.Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, St.Albans Milletvekili Anne Main,  Mehmet Gaygusuz'un eşi ve çocuklarıyla birlikte yakın çevresi, Avrupa Medya Gurubu Başkanı Vatan Öz, St.Albans şehri Muhafazakar Partili dostları törene katıldılar. 

Türklerin gururu oldu

İngiltere’nin en eski yerleşim yerlerinden olan anayasası olmayan ülkedeki yasaların dayandığı ünlü Magna Carta'nın imzalandığı şehir olan St Albans şehrindeki secimleri kazanan Mehmet ( Salih) Gaygusuz tarih yazdı. Londra’ya yakın olan St Albans şehrinde ilk defa bir Türk Belediye başkanı seçildi. St.Albans Kasabasına 43 yıl once gelen Mehmet Gaygusuz, şunları söyledi:      “Bu tarihi değerleri olan eski St Albans şehrinin ilk yabanci belediye başkanlığı görevini kazandım. Hiçbir Türk seçmenim yok. Bir Türk kökenli aday olarak tamamen İngiliz seçmenlerle seçildim. Böyle bir göreve layık görüldüğüm icin seçmenlerime minnetdarım.”

Karadenizli belediye başkanı

1972 yılında Trabzon’dan İngiltere’ye gelip daha sonra St Albans şehrine yerleşen Mehmet Gaygusuz 3 dönemdir Muhafazakar partiden belediye meclis üyeliği  yürütmekte. Secimlerin ingiltere genelinde Muhafazakar partinin destek kazandığı döneme denk gelmesininde bu başarıda payı olduğunu açıklayan Gaygusuz, 20 Mayıs çarşamba günü başkanlık devir teslim töreninde belediye başkanlınlığı görevini üstlenmekten gurur duyduğunu söyledi.

Avrupa Ajansı (AVA) Haber Merkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.