Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Netanyahu 'istenmeyen adam' oldu

Netanyahu'nun ABD Washington'a yapması planlanan ziyaret iki ülke arasında bir krize neden olmak üzere. Associated Press'in haberine göre İsrail ve  ABD'den önemli konumlardaki birçok kişi, Netanyahu'nun İsrail'de gelecek ay yapılacak parlamento seçimlerinde oylarını artırma umuduyla Washington'a yapacağı ziyareti İsrail'in ABD ile ilişkilerini tehlikeye attığını ve Netanyahu'nun ziyareti iptal etmesi gerektiğini söyledi. Beyaz Saray ve Demokratlar da Netanyahu'nun ziyaretine karşı çıkıyor.
Merkezi ABD'de bulunan, Yahudilerin kurduğu İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) Başkanı Abe Foxman, Netanyahu'nun Washington ziyaretini iptal etmesi gerektiğini belirtti.
İsrail'in eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni de "Netanyahu'nun genel seçimlerde oylarını artırmak için yapacağı konuşma, İsrail ile ABD arasındaki ilişkilere zarar verecek" ifadesini kullandı.
Yeş Atid Partisi lideri ve Maliye Bakanı Yair Lapid, Netanyahu'nun ABD ile olan bağlara "ciddi şekilde zarar" verdiğini ve ziyaretini iptal edere "evinde oturması" gerektiğini belirtti.
İsrail'in eski New York Başkonsolosu Alon Pinkas ise Netanyahu'nun ziyaretinin, Obama ve Netanyahu arasındaki ilişkilerin ne kadar zayıfladığını göstermesi açısından "çok kötü bir fikir" olduğunu söyledi. Pinkas, "Bu ziyaret İran ile ilgili değil, kesinlikle seçimlerle ilgili" şeklinde konuştu.
Baskılara rağmen Netanyahu, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'ın daveti üzerine Cumhuriyetçiler'in çoğunlukta olduğu Kongre'ye hitap etmek için mart ayında planlanan Washington ziyaretine ilişkin geri adım atmayacağı sinyalini veriyor. Netahyahu, dün yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer programına ilişkin İran ile 5+1 ülkeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya arasında yürütülen müzakerelerden "tehlikeli bir anlaşmanın" çıkmasını "engellemek için her şeyi" yapacağını belirtmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.