Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Obama o soruyu yanıtladı, ABD Esad'ı devirecek mi

Obama, "Tüm Suriye politikanızı yeniden gözden geçirdiğinize ilişkin haberler var. Şimdi Suriye politikanızı yeniden mi ayarlıyorsunuz? Bu Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmeyi de içeriyor mu? Başlangıçta Esad'ı devirmeye odaklanmamak bir hata mıydı?" sorularını da yanıtladı. Her hafta, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, Genelkurmay Başkanı, Ulusal Güvenlik Danışmanları, Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve bölge ülkelerinde görev yapan diplomatik personel ile toplantı yaptıklarını anlatan Barack Obama, şöyle dedi: "Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı ne tür bir ilerleme sağladığımızı görmek için haftalık değerlendirmeler yapıyoruz. IŞİD'e karşı bu kampanya sürdükçe de haftalık toplantıları yapacağım. Çünkü bu işi doğru yapmak çok önemli."
Suriye konusunu kapsamlı olarak ele almadıklarını, ancak kendilerinin ne yaptıklarını her hafta kapsamlı olarak ele aldıklarını belirten Obama, şöyle devam etti:
"Neyin işe yarayıp neyin, yaramadığını ele aldık. Bazıları taktik düzeyde çok ince ayrıntılar, bazıları ortak görüş olarak paylaşılan şeyler. IŞİD'in ne olup ne olmadığını öğrenmeyi sürdürüyoruz. Zayıf noktalarının nereler olduğunu, daha etkili nasıl baskı yapabileceğimizi öğreniyoruz. Ama sizin sözünü ettiğiniz, yada sizin tarif ettiğiniz gibi sıra dışı bir durum yok."
Suriye Devlet Başkan Beşar Esad rejimine bakış açılarında kesinlikle bir değişiklik olmadığını belirten Obama, "Daha önce de söyledim, tekrar edeyim, Esad yüzbinlerce kendi yurttaşını acımasızca öldürdü. Sonuç olarak tüm ülkenin çoğunluğu için meşruiyetini yitirdi. Kendisiyle IŞİD'e karşı ortak paydada buluşmak demek, Suriye'de daha çok Sünni'nin IŞİD'i desteklemeye yönlendirmek demek olur ve koalisyonu zayıflatır. Koalisyonun bölgeye gönderdiği, bu Sunni Müslümanlara karşı savaş değil, bu masum insanların başını kesen her türlü aşırı uca, çocukları öldüren, bu çağda bile muhaliflere ve siyasi mahk–mlara karşı acımasızca davranan zalim bir lidere karşı savaş mesajını zayıflatırdı" dedi.

cnntürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.