Öne Çıkanlar İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs

Bu haber kez okundu.

Steinmeier, "Bugüne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız"

Bir gazetecinin, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Almanya'yı 'teröristlere  yataklık yapan ülke' olarak niteledi. Türkiye Dışişleri Bakanı da sığınmacılara  ilişkin AB-Türkiye anlaşmasını sorguluyor. Bunun zaten eskimiş olduğunu söylüyor.  Cezaevlerinden de yardım çağrıları bize ulaşıyor. Örnek olarak yazar Aslı  Erdoğan, Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye karşı çıkmalarını talep ediyor. Türkiye  ile ilişkilerin yeniden değerlendirme zamanı geldi mi?" sorusuna Alman Bakan, şu  karşılığı verdi: “Şu an yaşananlar için yeniden değerlendirme nispeten temkinli bir  ifade. Suriye ve Irak’taki kriz durumlarından dolayı Türkiye önemli bir ülke ve  önemli ülke olarak kalacak. Bundan dolayı Türkiye ile iyi ve yapıcı ilişkileri  sürdürmeyi istiyoruz. Ancak son günlerdeki hadiseler Alman milletvekili heyetinin  İncirlik Üssü’ne yaptığı ziyaretten sonra da hala zor bir yolda olduğumuzu  gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’nın güvenlik durumuna ilişkin  ifadelerini de anlayamıyorum."Almanya'nın Türkiye ile yakın ve yapıcı bir ilişki istediğini belirten Steinmeier, "Ancak bu, basın ve ifade özgürlüğünün tehlikeye girmesi söz konusu olduğunda, susmamızı gerektirmez. Bugüne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız" diye konuştu. 

Basın ve ifade özgürlüğünü ne kadar önemli bulduklarını Türk  partnerlerine aktardıklarını söyleyen Steinmeier, bundan dolayı Alman  büyükelçinin Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret ettiğini belirtti. Steinmeier, İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecine ilişkin  de Alman hükümetinin, İngiltere’nin Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesinin  işletilmesi için resmi başvuruyu 2017’nin başında yapmasını beklediğini ifade etti. Başvuru yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde müzakerelere başlanması  gerektiğini belirten Steinmeier, İngiliz Yüksek Mahkemesi’nin ülkenin AB'den  ayrılma süreci başlatılmadan konunun milletvekillerinin oyuna sunulması gerektiği  kararının bu konudaki son karar olmayabileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.