Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

Türk F16 Pilotlarımız AF Waddington Havacılık Fuarı'nda

İngiltere’de 06-07 Temmuz tarihleri arasında icra edilecek RAF Waddington Air Show 2013 – Uluslararası İngiltere Hava Kuvvetleri Hava Gösterisi 2013’e katılmak üzere F-16 Solotürk, 03 Temmuz 2013 tarihinde RAF Waddington meydanına intikal etti. İngiltere’nin ev sahipliğinde yapılacak gösteriye Türkiye’nin yanı sıra Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda ve Ürdün katılacak. 

Londra Büyükelçiliği Basın Müşavirliği'nden alınan bilgilere göre, Waddington hava gösterisine katılacak olan Solotürk, dünyanın en önemli hava gösterilerinden biri olarak kabul edilen ve 2011 yılında yapılan RIAT hava gösterisinde, 29 gösteri ekibinin arasında “En İyi Uçuş Gösterisi” ödülünü kazanmıştı.

Yzb. Yalın Ahbap liderliğindeki Solotürk ekibi F-16 uçağı ile gösterilere katılıyor. Solotürk ekibi uçuş, destek ve bakım personeli olmak üzere üç kısımdan oluşmakta ve ekipte 4 subay ve 9 astsubay toplam 13 kişi bulunmakta. Tek olarak gösteri yapan F-16 uçağının gösteri uçuşlarını Yüzbaşı Yalın Ahbap ve Yüzbaşı Yusuf Kurt gerçekleştirecektir.

03 Temmuz 2013 tarihinde 2XF-16 uçağı ile birlikte Solotürk ekibi C-160 nakliye uçağı ile dün öğleden sonra geç saatlerde RAF Waddington meydanına inmişlerdir. Burada Silahlı Kuvvetler Londra Hava Ataşesi Hava Pilot Kurmay Albay Ömer Özkan tarafından karşılanmış olan Solotürk ekibi 09 Temmuz 2013 tarihinde İngiltere’den ayrılacaktır.

Ülkemizi bir çok uluslararası etkinlikte en iyi şekilde temsil eden Solotürk’ün hafta sonu düzenlenecek gösterilerin her iki gününde de gösterisi bulunmaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.