Öne Çıkanlar Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Ozan Arif kimdir Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri

Bu haber kez okundu.

Türkiye, Nepal'e deprem yaralarını sarmaya gidiyor

Kızılay'ın ilk etapta bin battaniye ve 320 gıda kolisinden oluşan yardım malzemesini afet bölgesine gönderdiği vurgulanan açıklamada, Nepal'e yardım etmek üzere afet bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere AFAD İstanbul Arama ve Kurtarma Birliğinden 26 kişilik arama ve kurtarma ekibinin bu gece yola çıkacağı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:"Nepal'de, Pokhara bölgesinin güneyinde yerel saat ile 11.41'de 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, deprem Nepal'in büyük bölümü ile Hindistan'ın kuzeyinde hissedilmiştir. Başbakanlık AFADgelişmeleri depremin ilk olduğu andan itibaren çok yakında aralıksız takip etmektedir. AFAD, Nepal'e yardım için harekete geçti, 26 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi, Nepal'e yardım etmek üzere bu gece yola çıkıyor."

AKUT 40 kişilik ekip hazırladı
Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Nepal'de meydana gelen depremde görev almak üzere 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı.AKUT'tan yapılan yazılı açıklamada, Nepal'de meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremin ardından Nepalhükümetinin uluslararası yardım çağrısı yaptığı hatırlatıldı.Yardım çağrısının hem insani hem de arama kurtarma faaliyetlerini kapsadığı vurgulanan açıklamada, depremde binden fazla kişinin öldüğü, bin 700 kişinin yaralandığı ancak kayıp ve yaralı sayısının da artabileceğinin belirtildiği vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.