Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Türkiye'nin AB üyeliği kurulda oylanacak

Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Strasbourg'da bu hafta yapılacak genel kurul toplantısında, Türkiye ile sürdürülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulması kararının çıkması bekleniyor. AP Türkiye Raportörü Kati Piri, AP'deki parlamenterlerin büyük bölümünün müzakerelerin askıya alınmasından yana olduğunu açıkladı.Piri, Türkiye'deki olağanüstü hal (OHAL) kapsamında HDP milletvekillerinin  gözaltına alınması üzerine, AB üyelik müzakerelerinin derhal askıya alınması çağrısında bulunmuştu.AP Genel Kurulu, bugünkü oturumunda Türkiye'deki son gelişmeleri ele alacak.Toplantı sonrası Perşembe günü, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin geçici olarak dondurulması önerisi de oylanacak.

KARAR TAVSİYE NİTELİĞİNDE

AP'nin Türkiye ile müzakereleri tek başına askıya alma yetkisi yok. Parlamentonun kararı, AB liderleri için tavsiye niteliğinde.AP'deki 8 ayrı grubun oylarıyla alınacak karar, Aralık ayında yapılacak AB liderler zirvesinde yol gösterici olacak. Bu konuda son sözü AB liderleri söyleyecek. Benelux ülkeleri basınında, Türkiye'nin, Alman, İtalyan, Avusturya ve İsveçli parlamenterlerden oluşan milletvekili heyetinin Edirne cezaevi'ni ziyaretine izin vermemesi nedeniyle AP oturumunda Türkiye karşıtı kararın çıkmasını büyük ölçüde kesinleştireceği yorumları da yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.