Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

Pazar tezgahları zamlandı

Enflasyonda son 19 ayın en düşük rakamına çıkmış olsa bile pazar tezgahları aksini söylüyor.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak ayı itibariyle yıllık enflasyon yüzde 7.24'e geriledi. Bu rakam, son 19 ayın en düşük enflasyonuna işaret ediyor. TÜİK, ocak ayında en yüksek fiyat artışının yüzde 61 ile patlıcanda olduğunu açıklayınca, pazarda gözümüz tezgahtaki patlıcana takıldı. Bu üründe fiyat 5 lira çevresinde dönüyor. Kimi tezgahta ise 4 lira. Geçen ay ise patlıcanda fiyatların 2.5-3 lira arasında değiştiğini anlatan esnaf, mevsime dikkat çekiyor ve gelecek ay daha 'uygun' fiyatlar beklediğini vurguluyor.
Pazar esnafı, ocak ayının ikinci haftasında Antalya'da yaşanan ve seraları da etkileyen sel felaketini fiyat artışlarındaki asıl neden olarak anlatıyor. Tezgahında patlıcan da satan Burhan Şensoy, fiyatları sorduğumuzda önce 'normal' dese de sonra yakınmaya başlayarak, "Biz ne yapalım, seraları sel bir yıktı daha toparlanamadı, yeniden ekildi ama yetişmedi, biz de verdiğimiz parayı bile çıkaramıyoruz" diyor.
Halden yeşil soğanın kilosunu 8 liraya aldığını söyleyen pazarcı Hasan Bey "Soyadım bana kalsın" diyor ve 2 liraya sattığı yeşil soğan demetinin tezgahta kaldığından yakınıyor.
Geçen ay 1 liraya sattığını söylediği yeşil soğan neredeyse pazarda tek tezgahta var. Bazı yeşillik tezgahlarında da tek tük yer alıyor. Marul ise pazarda hiç yok, pazarcı 'daha mevsimi değil ama geçen yıllar getirmiş olurduk' şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.