Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Ali Babacan, 'Yunanistan'ın yaşadığı mali sıkıntıları yaşayabiliriz'

Babacan, seçim öncesi muhalefet partilerinin emekli maaşları ve asgari ücret vaatlerinin Türkiye'yi borç batağındaki Yunanistan'ın durumuna düşürebileceğini söyledi.

'TÜRKİYE'Yİ YUNANİSTAN'IN DURUMUNA DÜŞÜRECEK VAATLER'
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de seçim öncesi bazı siyasi partilerin vaatlerinin Türkiye'yi Yunanistan'ın durumuna düşürebileceğini iddia etti.
Babacan şunları söyledi:"Yunanistan har vurup harman savurmanın bir ülkeyi ne hale getirdiğini izliyoruz. 100 bin memuru işten çıkardılar. Bol keseden atmak kolay, AB kredileri ile yapmak kolay. Her gün gazetelerde Yunanistan'ın çarşaf çarşaf borç ödemelerini okuyorsunuz. Şimdi bakıyorum bazı siyasi partiler de Türkiye'yi bugün olmazsa iki üç yıl sonra Yunanistan'ın durumuna düşürecek vaatlerde bulunuyorlar. Yunanistan da öyle yapmış zamanında, popülist vaatler savurmuş. AB üyesi olmasına rağmen sırtını oraya dayamasına rağmen şu anda da sıkıntıda. İbret alınması için söylüyorum, dikkat etmek lazım. Gerçekçi olmak lazım. Biz emeklilerimizden, asgari ücretten söz ediyorsak reel satın alma gücü çok önemi. Önemli olan paranın satın alma gücü. Enflasyon gelir o parayı alır götürür. 12 yıl paranın satın alma gücünün arttığı bir dönem oldu. Bir aylık maaşla alınan satın alma gücü arttı. İstikrar olmadığında koalisyonlar döneminde tablo nasıl hızla bozulabiliyor görüyorsunuz."Babacan'ın işadamlarının gelen soruları yanıtladığı bölüm kendi isteği üzerine basına kapalı gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.