Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Emekliye 3 yılda 400 lira promosyon

Promosyon konusunda hükümetin emekli adına bankalarla pazarlığını yaptığını söyleyen Müezzinoğlu, "Her yıl 195 milyar biz bankalara parayı veriyoruz ve onlar da emekliye ulaştırıyor. Ne kadar duruyor bankada para? Ayda 1,5-2,5 gün arası. Biz onu 2 güne aldık. Ayda 2 gün duruyor, yılda ne yapar? 24 gün. 24 gün durduğunda 195'i de 200'e yuvarlayalım, 24'ü de bir ay yapalım. Bir ay 200 milyar, yıllık getirisi 115 milyon. 115 milyonu 3 yıla taşıdığımızda, 3 yıl için pazarlık yapıyoruz, 375 milyon. 375 milyonu hadi 400 milyona yuvarlayalım.  11,5-12 milyon emeklimize 400 milyonu paylaştırın, reel olarak zorlayarak çıkabilecek rakam aşağı yukarı 300-350 lira. Şimdi tabii konuşulan rakamlar almış başını gitmiş" diye konuştu. Müezzinoğlu, "Bin liranın altına emekli maaşı alanlar var, bin ile 2 bin arasında maaş alan var, 2 bin liranın üzerinde maaş alan var. Hepsine eşit vermeye kalksan 2 bin liranın üzerinde olan, 'Benim hakkımı niye buraya aktarıyorsun' diyecek. O zaman diyoruz ki 'Bin liranın altına olanlara ayrı bir dilim yapalım'. Bakıyoruz orada 35 lira, bir yıl... Üç yıla geldiğimizde 35'i de 40 yap, çarp 120 lira. Şimdi o diyecek ki '120 lira için beni yıllarca niye beklettiniz'. Öbür tarafa geliyorsun onunki olsa olsa 250 lira oluyor, diğerinin ki de 450 lira oluyor ama 500 lira olmuyor... Sayın Başbakanımız ilgililere gerekli talimatı verdi. İnşallah yıl sonu olmadan Sayın Başbakanımız son noktayı koyacaktır" diye konuştu.

"ALIN TERİ KIDEM HAVUZUNDA BİRİKECEK"

Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunda, "Biz akıl terinin de en az ve hatta ondan daha fazla kutsal olduğunu konuşmazsak, akıl teri dökenler alın terini sömürmeye devam eder. İşçinin, emeğin, alın terinin hakkı korunmalı. Ne diyoruz; bir gün de çalışsa onun kıdem havuzuna o bir günün bir lirası, bir kuruşu gitsin" dedi. Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunda, "Biz akıl terinin de en az ve hatta ondan daha fazla kutsal olduğunu konuşmazsak, akıl teri dökenler alın terini sömürmeye devam eder. İşçinin, emeğin, alın terinin hakkı korunmalı. Ne diyoruz; bir gün de çalışsa onun kıdem havuzuna o bir günün bir lirası, bir kuruşu gitsin" dedi. Müezzinoğlu, sendikalı çalışanların oranının yüzde 17-18 olarak belirlendiğini, bu oran yüzde 20 kabul edildiğinde bile yüzde 80'in sendikalı bulunmadığının ortaya çıktığını söyledi. Müezzinoğlu, bu kişilerin de kıdem tazminatından yararlanma oranının yüzde 14 olduğunu kaydetti.

Müezzinoğlu, kıdem tazminatından yararlanamayan yüzde 86 için "Ne hali varsa görsün" şeklinde bir sistemin medeni olamayacağına işaret etti. Alın teri döken herkesin hak ve hukukunu havuzda biriktirecek ve koruyacak yasal bir sistemi önerdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, buna karşılık, "Ben masaya oturmam" yanıtı ve öneride bulunulmamasına tepkisini dile getirdi. Müezzinoğlu, Üçlü Danışma Kurulları'nda sendika ve işveren temsilcileri ile görüşmelerini sürdüreceklerini bildirdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.