Öne Çıkanlar Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever ingiltere Türkiye Büyükelçisi UKVCAS Termal türkiye Deniz Doğrusöz Nazlı Çelik Metin Deniz C Erkan

Bu haber kez okundu.

İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği gündemi değerlendirdi

Avrupa Ajansı (AVA) Londra -  İngiliz -Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği ( ABTIC) Avrupa, İngiltere ve Londra iş dünyasının kalbi olarak bilinen dünyaca ünlü Canary Wharf bölgesindeki Türk restaurantı Hazev’de 23 Nisan akşamı olağan yemekli toplantısını düzenledi. Toplantıya başta İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği Başkanı Kerem Yavuzarslan ve Başkan yardımcısı Okay Hayvacı olmak üzere yönetim kurulu üyeleriyle, Türk Ticaret Merkezi-Kale Gurubundan Seden Durmaz, Century 21 Tottenham’dan Ercan Küçük, Tiles DIY’dan Murat Yurtseven, Avrupa Gazetesi’nden Vatan Öz, Yatırımcı, e-Commerce uzmanı Nazif Akpınar ve davetliler katıldı. Toplantıda, yatırım gündemi, üyelerle tanışmanın yanısıra İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması ( Brexit) durumunda Türkiye - İngiltere arasıdaki yatırım ve ticaret fırsatları konuşuldu.  Gündemin ek maddesi ise Ankara Anlaşması, istihdam ve yetişmiş eleman sorunlarıydı. Özelde Londra genelde İngiltere çapında yatırım yapılacak yerler, hangi bölgelerin prim yapacağı, kısa ve uzun vadede kar getirecel yatırımların nerelerde yoğunlaşması gerektiği konuşuldu. 

ABTIC

6 ay önce kurulan İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği, (The Association of British-Turkish Investors & Contractors) kısa adıyla ABTIC, İngiltere’nin başkenti Londra’da kuruldu. Geçen ay Londra büyükelçisi Ümit Yalçın tarafından büyükelçilikte kabul edilen ve resmi ziyaretini gerçekleştiren ABTIC, Londra’dan hem yerel hem ulusal hemde uluslararası yatırımcı ve inşaat sektörünü, fırsatları ve toplulukları geliştirmek için üyeleriyle birlikte çalışıyor.

İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği Hazev’de 23 Nisan akşamı olağan yemekli toplantısını düzenledi

Kerem Yavuzarslan

İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği Başkanı Kerem Yavuzarslan, toplantı gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, barış ve mutluluk dolu günler temennisiyle konuşmasına başladı. Yavuzarslan toplantıda şunları dile getirdi:

“Bizim asıl amacımız, aynı fikirde olan iş adamlarını bir araya getirmek, fırsatlar yaratmak ve İngiltere ile Türkiye arasındaki yatırımları ve ortak girişimleri teşvik etmektir.

İngiltere’ye yatırım yapmayı düşünüyorsanız veya yeni veya mevcut bir projede sizinle birlikte çalışmak üzere yatırımcı veya kontaktör arıyorsanız, ABTIC üyeleri bu alanda size yardımcı olabilecek aktif profesyonellerden oluşur. 6 ay içinde küçük toplantılarla kendimizi üyelerimize tanıtarak bugüne geldik. Önümüzdeki günlerde büyük çaplı bir toplantı ile geniş katılım sağlayarak kuruluşumuzu büyüteceğiz. Üyelerimize sektörel bilgiler aktarmak ana amaçlarımızdan ”

İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği Başkanı Kerem Yavuzarslan

Okay Hayvacı

İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği Başkan yardımcısı Okay Hayvacı, ABTIC’in hedeflerini şöyle açıkladı: :

“İngiltere’de yatırım yapmak isteyen üyelerimiz ve denizaşırı yatırımcılar arasındaki ağı ve girişimleri teşvik etmek, Mesleki standartları ve etik ticareti teşvik etmek, Yüklenici ve yatırımcıların çıkarlarını desteklemek ve savunmak, Üyelerini çok çeşitli temas, kaynak ve rehberlikle bilgilendirmek, İnşaat sektörünü çevreleyen konularda bilgi vermek ve bilinçlendirmek, Geliştirme projeleri ve mümkün olan en iyi uygulamalarla onları geliştirmeye yardımcı olarak topluluklarımızla rekabet etmek. Üyelerimize bilgi paylaşımını sürekli hale getirerek gündemle ilgili gelişmeleri takip etmek. ”

Yönetim Kurulu

İngiliz-Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği Başkanı Kerem Yavuzarslan (Katrin Properties Ltd) Başkan yardımcısı Okay Hayvacı ( Tramar Group) Genel Sekreter Onur Levent (Fulham Timber Merchants ve Alven Contractors Ltd) ve yönetim kurulu üyeleri Bülent Kandemir (Intra Private Finance), Can Yavuzarslan (Altitude Contractors Ltd), Kurtuluş Sarak (Arlington Crown Solicitors), Metin Susuz (Met Development Ltd), Soner Akman (Ackman Architecture + PM)

İngiliz -Türk Yatırımcılar ve Müteahhitler Birliği Başkan yardımcısı Okay Hayvacı ve Tiles Diy’dan Murat Yurtseven

ABTIC Nedir ?

Birleşik Krallık ülkeleri (İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda) ile Türkiye araındaki inşaat ve işbirliği alanında sektörü gelecekte daha iyi hale getirmek için bir araya getirmek için çalışan ABTIC - İngiliz-Türk Yatırım ve İnşaat Derneği, aktif olarak inşaat ve yatırım ile uğraşan kişiler ve şirketler tarafından Londra’da kurulmuş ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.