Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

Reina saldırganının çektiği selfie ortaya çıktı

Emniyetin paylaştığı karede zanlının selfie çektiği görüldü.Fotoğrafta saldırganın yüzü de belirgin bir şekilde görülebiliyor.

Öte yandan, zanlının bulunması için İstanbul'da geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı haberleri gelmeye başladı.

Doğan Haber Ajansı (DHA), akşam saatlerinde İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi yakınlarında bir bölgede, helikopter destekli operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Numan Kurtulmuş: Teröristin eşkaliyle ilgili verilere ulaşıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da, İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina gece kulübüne yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıyı düzenleyen zanlının eşkaliyle ilgili verilere ulaşıldığını açıklamıştı.

Numan Kurtulmuş, silahlı saldırıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, "Sekiz kişi gözaltındadır. Bu anlamda teröristle de ilgili olarak parmak izleri ve eşkaliyle ilgili verilere ulaşılmıştır. Hızla kimlik tespiti yapılacaktır. Varsa başka bağlantıları, arkalarındaki güçleri de ortaya çıkarmamız mümkün olur" dedi.

Kurtulmuş ayrıca 'provokatif olarak kullanılan' bütün sosyal medya hesaplarının takip edildiğini ifade ederek, 347 sosyal medya hesabıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 92 kişi hakkında da işlem yapıldığını sözlerine ekledi.

Daha erken saatlerde, Doğan Haber Ajansı (DHA) ve Anadolu Ajansı (AA), saldırgana ait olduğu belirtilen yeni fotoğraflar yayımladı.

Daha önce yapılan açıklamalarda, saldırının yaklaşık yedi dakika sürdüğü ve saldırganın da silahını olay yerine bırakarak, kaotik durumdan faydalanıp kaçtığı ifade edilmişti.

Ayrıca saldırganın, Reina'nın içinde, üzerindeki kıyafeti değiştirdiği de öne sürülen diğer iddialar arasında yer alıyor.

Sekiz kişi gözaltına alındı

Şu ana kadar olayla ilgisi olduğu düşünülen sekiz kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

AA, Reina'nın çevresinde MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin devam ettiğini ve güvenlik güçlerinin en ufak ayrıntıyı bile değerlendirdiğini vurguladı.

İstanbul'da yılbaşı akşamı düzenlenen saldırıda 25'i yabancı uyruklu 39 kişi yaşamını yitirmiş ve 69 kişi de yaralanmıştı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), bugün yayımladığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

CNN Türk TV kanalı da, saldırganın bağlantıları, uyruğu ve eşkâlinin kesinleştiğini ancak operasyonların devam etmesinden dolayı bu bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmadığını öne sürdü.

Silahla ilgili balistik incelemenin devam ettiği ve ilk tespitlere göre, saldırganın üç kez şarjör değiştirerek 120 kurşunla saldırıyı gerçekleştirdiği de belirtildi.

DHA yayımladığı bir başka haberde de, Bursa'da gelen bir ihbar üzerine güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

DHA'nın haberine göre Bursa Emniyeti, fotoğraflardaki kişiye benzeyen bir şahsın Yalova'da deniz otobüsünden indikten sonra otostop yaparak başka bir otomobile bindiği yönünde yapılan ihbarın üzerine söz konusu aracı aramaya başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.