Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Anadolu Partisi kurucular kurulunun tam listesi Avrupa Ajansı AVA'da

Avrupa Ajansı (AVA) Mehmet Gaygusuz/Londra-Eski Deniz Harp Okulu Komutanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk Avrupa ajansı'na açıklama yaptı. CHP'den istifa eden Ertürk, Türkiye siyasi gündemine düşen yeni kurulan Anadolu Partisi’nin üyeleri arasında yer aldığını duyurdu. Parti kurucularının listesini Avrupa Ajansı'na açıklayan Türker Ertürk, partinin logosunuda paylaştı. Avrupa Gazetesi yazarlarında olan Türker Ertürk Londra'da bir dönem askeri ataşelik yapmıştı.

ANADOLU PARTİSİ KURUCULAR KURULU LİSTESİ

EMİNE ÜLKER TARHAN, TÜRKER ERTÜRK, YUNUS YUNUSOĞLU, MUSTAFA  ZENGİN, ÖNDER NALINCI, MUAMMER  USTA, NAMIK AKAY, HASAN FEHMİ YAVUZALP, KAZIM  YILMAZ, UĞRAŞGÖK, AHMET MÜMTAZ, İDİL KANAT  AYAZ, BANU TURGUT, ALİ TURABİ ARTUÇ, KASIM GÜNDÜZ, FERAH ALTUNTAŞ SANCI , HÜSEYİN YILDIZ, MURAT DEMİRHAN, MEHMET ZAFER BAKIRSOY, MEHMET ŞERİF AVCI,  SEDAT DEMİRER, MERYEM  BIÇKICI, NAZAN  ŞENOLSUN, SİBEL ALEMDAROĞLU, MELTEM ÜNAL ERZEN, ÖZCAN ÇAM, PINAR AKGÜL DOĞUSOY, ONUR KİREÇTEPE, AVNİ KİTAPÇI, ENGİN GÜRÇAY,  MEHMET ZEKİ ORHAN, FUNDA TUNCEL, GÜLÖREN CANGAL, DİCLE EROĞUL, NEDİM ÇEKMEN, EMRAH AKKURT, HACER  KÖK, FÜSUN GÖNÜL, AYLİN ÖZTAN, İREM GEYLANİ, ÖZKAN SAMİ AĞCA, KEREM YILDIRIM, NAFİZ ŞAHİN, ALİ ÇİL


Avrupa Ajansı'na yansıyan bilgilere göre, üst düzey parti yönetimi içinde Eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin,  teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise eski Anavatan Partili Yunus Yunusoğlu’nun ismi kesinleşti.  Yunusoğlu “CHP’yi bölmek için yola çıkmadık. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu” dedi.

CHP’den “Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmak istemiyorum” diyerek istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi’ni kurmak için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdi. Partinin 43 kişilik kurucular kurucu arasında çok sayıda İzmirlinin de bulunduğu öğrenildi. Anavatan Partisi’nde siyaset yapan Yunus Yunusoğlu, Kasım Gündüz, Sedat Demirer, Mehmet Şerif Avcı, Hüseyin Yıldız yer alıyor. İzmir’den Gülgün Beşerler’in, Yıldırım Ulupınar’ın da yakın zamanda partiye katılımı bekleniyor.

Anadolu Partisi’nin amblemi için güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir görsel kullanılacak. Güneş, Anadolu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor.

 

Türker Ertürk'ün yazılarını okumak için tıklayınız

Emine Ülker Tarhan, CHP'ye rakip parti kuruyor

İgili haberleri okumak için tıklayınız

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.