Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

Ankara Anlaşmalı Türklerin Oturumu ne olacak ?

Avrupa Özel Haber/Londra - İngiltere AB ile anlaştı (Brexit Deal Done):

Sonunda anlaştılar. İngiltere ile Avrupa Birliği arasında varılan yeni Brexit anlaşması üzerine Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması başvurularını gündeme geldi. Avrupa Ajansı (AVA) ve Avrupa Gazetesinin görüşlerine başvurduğu göçmenlik uzmanları Ankara Anlaşmasını yorumladı. Türk vatandaşları Ankara Anlaşması başvurusu yapabileceğinden, bu durum İngiltere ve Türkiye arasındaki yeni yatırım ve ticari alana da olumlu yansımalar yapacağı gündeme geldi. Göçmenlik uzmanlarının ortak birleştiği konu AB ile Brexit anlaşmasının Türklere yarayacak olması. Uzmanlar şöyle açıklıyor:

Türk vatandaşları Ankara Anlaşması başvurusu yapabilecek mi ?

İngiltere ile Avrupa Birliği arasında varılan yeni Brexit anlaşması üzerine, Türk vatandaşları Ankara Anlaşması başvurusu yapabileceğinden, bu durum İngiltere ve Türkiye arasındaki yeni yatırım ve ticari alana da olumlu yansımalar yapacaktır. İngiltere hükümeti ve Avrupa Birliği arasında son günlerde yoğunlaşan yeni anlaşmaya varma çabaları sonunda bugün, 31 Ekim 2019'da anlaşmasız Brexit'e engel olacak şekilde yeni bir anlaşma yapıldığı duyuruldu. 

Süreç nasıl işleyecek ?

Yapılacak yeni anlaşmanın İngiliz Parlamentosu'ndaki onay görüşmesi acil bir şekilde gerçekleştirilecek ve kabul edilmesi halinde 19 Ekim Cumartesi günü Lizbon Sözleşmesi'nin 50. Maddesi'ne göre İngiltere'nin AB'den ayrılması için gerekli ve 2021 yılına kadar sürecek olan geçiş dönemine girilmiş olacak. 2 yıllık geçiş sürecinde İngiltere'nin AB'den çıkma hazırlıklarını tamamlarken, on binlerce Türk vatandaşının İngiltere'de kendi işlerini kurma imkanı sağlayan Ankara Anlaşması başvurularını rutin bir şekilde yapabilecek. 

Endişeye kapılmayın ama başvuru işlemlerine dikkat edin

Yeni başvuru sürecinde olan Türk vatandaşları endişeye kapılmamalı, fakat yine de başvuru işlemlerini kontrollü bir şekilde tamamlamalı. Anlaşmanın İngiliz Parlamentosu tarafından onaylanması halinde Türk vatandaşları Ankara Anlaşması başvurusu yapabileceğinden, bu durum İngiltere ve Türkiye arasındaki yeni yatırım ve ticari alana da olumlu yansımalar yapacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.