Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal İtalya avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta

Bu haber kez okundu.

Göçmenlik Hukuku güncellemesi

Dünyayı  etkisi altına alan Covid 19 pandemi sebebi ile gerek İngiltere’de gerekse Türkiye’de göçmenlik hukuku alanında yaşanan sorunları ve güncel gelişmeleri sizlerle  mümkün olduğu kadar paylaşmaya ve sizleri bilgilendirmeye çalıştık. 

Edmonton’da bulunan Advantage Avukatlık tarafından yapılan açıklama şöyle: “Göçmenlik hukuku alanında en önemli sorunlardan birisi Türkiye ve İngiltere”deki vize merkezlerinin kapalı olması ve buna bağlı olarak biometric kayıt işlemlerinin yapılamaması .Vize başvurusu yapılıpta randevusu alınan kişilerin gerek Türkiye’deki gerekse İngiltere’deki randevuları iptal edildi ve bu nedenle  basvuru sahipleri biometric  kayıt işlemlerini tamamlayamadıkları için dosyalar  beklemeye alındı.” 

Advantage Avukatlık : “Buna ek olarak , vize başvurusu yapıpta  randevu alamayan  kişiler merkezlerin kapalı olması nedeni ile biometric kayıt işlemini gerçekleştiremediler. “

Advantage Solicitors Ltd sahibi Avukat Fidan Osoy

Advantage Avukatlık: “Son yapılan açıklamalara göre;  İngiltere’deki UKVCAS  merkezlerinin  bir kısmı  1 Haziran itibari ile açıldı ve randevular yapılmaya başlandı. Ancak bütün merkezler açılmadığı için randevu almak pek kolay olmamaktadır. Öncelik daha cok başvuru yapıpta randevusu iptal olan kişilere verilmektedir.  Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, randevusu sistem üzerinden iptal edilen kişilerin  mutlaka tekrar randevu almaları  gerekmektedir. Sistem üzerinden otomatik bir randevu yapılmamaktadır. Ancak belgelerin sisteme  yüklenmiş  olması halinde tekrar yüklenmesi gerekmemektedir. “

Büyük ihtimalle yoğunluktan, şu anda yeni yapilan bazı başvurularda Home Office tarafından bize ulasan bilgiye gore; başvuruyu destekleyici belgeler email olarak Home Office gönderilmekte ve biometric kayıt işlemine gerek kalmamaktadır.

Türkiye’deki vize basvuru merkezleri açısından baktığımızda; son yapılan açıklamalara  göre: İstanbul, Adana, İzmir, Ankara ve Gaziantep’te bulunan vize merkezleri 23 Haziran itibari ile açılıp hizmet vermeye başlayacak.  Randevusu iptal edilen kişiler yeniden randevu almak durumundalar. Yeni basvuru yapmak isteyen kisiler onlie basvurularını sistem üzerinden yapabilmekte ve 23 Haziarn tarihinden sonrasi için randevu alabilmektedirler. 
Vize merkezlerinin açılışı ile birlikte Türkiye’den ozellikle Ankara Antlaşması, Aile Birleşimi Vizesi, Öğrenci Vizesi ve Turist Vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin hangi şekilde, nereye ve  nasıl başvuru yapacakları yönünde önemli zorluklar yaşadıklarını ve güvenli uzman kişilere ulaşmakta zorluk yaşadıklarını biliyoruz. 

Öncelikle belirtmek isteriz ki, şu anda bütün vize başvuruları online yapılmaktadır. Başvuru formunun doldurulması, başvuru sahibine en yakın bölgedeki  vize merkezinden randevunun alınması ve bütün belgelerin sisteme yüklenmesi online olarak yapılmaktadır. Bu sebeple, yukarda açıkladığımız vize çeşitlerinden herhangi birisine başvuruda bulunmak isteyen kişiler bizlere ulaştıkları takdirde  kendilerine uzman ekibimizle yardımcı olabiliriz. 
Advantage Avukatlık ofisi olarak başta kaza davaları olmak üzere Aile Hukuku, Kisisel yaralanmalar ve Göcmenlik Hukuku konularında uzman kadromuzla hizmet vermekteyiz. 

Advantage Solicitors Ltd.
Advantage House
2nd Floor
273 Fore Street
Edmonton
London
N9 0PD
 
 
Email:   [email protected]
Web:     www.advantagesolicitors.com
Tel:         0208 807 1676

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.