Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de Yeni Puan Tabanlı Göçmenlik Sistemi 

AVRUPA AJANSI (AVA) Londra - Advantage Avukatlık Bürosu Avrupa Gazetesi'ne İngiltere puan sistmli göçmrnlik konusunda bilgi verdi. Yeni sistem şöyle:  Bilindiği üzere 31 Ocak 2020 tarihi itibari ile İngiltere  Ulusal ve Uluslararasi hukuk kuralları gereğince Avrupa Birliği’nden çıkmış oldu. Bu çıkış ile birlikte Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmalar gereğince İngiltere’de geçmiş sürecinin sonuna yaklaşmış bulunuyoruz.  

Brexit Süreci ile birlikte bu geçmiş sürecinde özellikle göçmenlik hukuku ile alakalı olarak önemli iç hukuk düzenlemelerinin olacağı ve olması gerektiği biz hukukçular tarafından sürekli olarak dile getirildi. Nihayetinde İngiltere hükümeti yıllardır hayalini kurduğu sınırlarını koruma hükümetin tabiri ile kaliteli göçmen alma yasalarını arkaya arkaya açıklamaya basladı. İngiltere hükümeti 19 Şubat 2020 tarihinde, Avusturalya’da uygulanmakta olan puan tabanlı göç sistemine geçeceğini duyurdu. Ayrıntılar konusunda henüz çok fazla açıklama yapılmamış olmakla beraber, Puan tabanlı göç sistemine geçileceği kesinleşmiş durumda. 

Puan tabanlı göç sistemine göre, göçmen statüsü ile İngiltere’ye göç etmek isteyen kişilerin en az 70 puanı tamamlama şartı bulunmaktadır. Puan tabanlı göçmenlik sisteminin  hedefi ülkeye göç etmek isteyen göçmenlerin nitelik seviyesini yükseltmek ve bununla birlikte Ingiltere halkının  refah seviyesini yükselmektir. 

 Puan tabanlı göçmenlik sisteminin şartlarını çok kısa olarak aşağıdaki sekilde açıklayabiliriz.; 

  • İngilizce biliyor ve konuşuyor olma şartı, 10 puan 
  • Vasıflı / nitelikli çalışan olma  20 puan 
  • Yıllık £25.600  düzeyinde gelir elde ediyor olmak 20 puan 
  • Son olarak  İngiltere’den iş teklifi almış olmak  20 puan 

 Fikrimizce, puan tabanlı göçmenlik sistemi ile ülkeye göç etmek isteyen göçmenlerin yüksek profilde olması hedefleniyor olup, getirilen yıllık kazanç şartı ile göç edildikten sonra refah seviyesinin düşmemesi hedeflenmektedir . 

İngiltere hükümeti tarafından yapılan açıklamalara göre bu sisteme 01 Ocak 2021 tarihinde geçilecek. 

Bu süreçte de Advantage Avukatlık ofisi olarak müvekkillerimizi son yasal gelişmelerden haberdar edeceğimizi belirtmek isteriz. Bu durumda ilk akla gelen konulardan biriside  şartları henüz değiştirilmemiş olan Ankara Anlaşmalarının bu puan sisteminden etkilenip etkilenmeyeceği yönünde. Ankara Anlaşmalarının yeni sistemle birlikte son bulacağı açıklanmış bulunmaktadır. Bu sebeple Ankara Anlaşması olarak adlandırdığımız vizeye başvurmayı düşünen müvekkillerimizin başvurularını 31 Aralık 2020 tarihinden önce yapmaları gerekmektedir. 

Yaşadığımız süreci dikkatle değelendirdiğimizde  İngiliz hükümetinin Brexit sonrası süreçte Ingiltere’ye  yeni göçmen alımında  daha dikkatli davranacağını ve şartları ağırlaştıracağını söyleyebilir . 

Advantage Avukatlık ofisi olarak, bir çok hukuksal konuda olduğu gibi göçmenlik hukuku konusunda da uzman avukatlarımızla her zaman sizlerle beraberiz. Unutmayalım hukukumuzu ne kadar iyi bilirsek haklarımızı o kadar iyi koruruz. 

Advantage House, 273 Fore Street, Edmonton, London N9 0PD adresinde hizmet veren Advantage firması ile ilgili daha fazla bilgiyi 0208 8071 676 no'lu telefondan almak mümkün.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.