Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

Kobani'de son durum, 15 Kasım 2014

IŞİD ile YPG arasında süren çatışmalar 62’inci gününde şiddetlenerek sürüyor. Kentin doğu, batı ve güney cephelerinde dün gece başlayan çatışmalar sabaha kadar aralıksız devam etti. Kobani’nin doğu cephesindeki Gri Spi yolu üzerinde bulunan Kaniya Kurda ve belediye sokağının büyük bir kısmı YPG güçlerinin kontrolüne geçtiği öne sürüldü. Batıda Cerablus ve güneyde Bab, Mınbıc ve Azaz'da çatışmalar ise ağır silah ve havan atışlarıyla devam ediyor.
MÜSLÜM: KOBANİ'NİN YÜZDE 70'İ YPG'YE GEÇTİ
İŞİD kontrolündeki bazı noktaların geri alınması üzerine YPG güçleri sloganlarla kutlama yaptı. Kobani Kantonu Eş Başbakanı Enver Müslim, kentteki son duruma ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Kobani’nin yüzde 70’nin YPG denetimine geçtiğini, IŞİD’in sivillere yönelik tehdidinin devam ettiğini belirtti. Bu arada peşmerge güçleri ise IŞİD noktalarına yönelik top atışlarını sürdürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise Kobani semalarında keşif uçuşu düzenleyip belirledikleri IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlemeye devam ediyor. Silah seslerinin kesilmediği Kobani’de yükselen dumanlar ise Suruç’ta görülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.