Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

Day-Mer 'Suriye'de Alevi katliamını lanetliyoruz'

Başta Türkiye olmak üzere bölgedeki gerici devletler ve uluslararası güçler tarafından önceleri desteklenen radikal dinci örgütler en son 9 Şubat’ta Hama'nın kuzeyinde yer alan ve bir Alevi köyü olan Maan’da büyük bir katliam gercekleştirdiler.

 

  El Nusra Cephesi’nin sorumlu tutulduğu katliamda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu en az 41 kişi öldürüldü. Cihatçı örgütler tarafından işgal edilmiş bulunan Maan’da engellilerin de katledildiği saldırıda ölü sayısının daha fazla olduğu da gelen bilgiler arasında.

 

  Bazı bölgelerde bir biriyle çatışan cihatçı örgütlerin, söz konusu Aleviler olunca birleştikleri ve canavarca katliamları birlikte gerçekleştirdikleri görülüyor.

 

  El-Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi, İslami Cephe bileşenlerinden Ahrar-Şam ve IŞID'e bağlı Cundu’l- Aksa Tugayının katılımıyla gerçekleştirilen Alevi katliamlarında girdikleri köylerdeki herkes yok ediliyor.

 

  AKP Hükümetinin bir yandan Alevi Dedelerini Hacca götürme organizasyonları tertip ettiği, diğer tarafta Suriye’de Alevi köylerini engelliler, kadın ve çocuklar dahil, sivil ve savunmasız insanları katleden silahlı İslami gruplara TIR’larla silah ve lojistik destek gönderdiği sır değil. Alevi katliamlarını gerçekleştiren grupların bazılarının Türkiye tarafından desteklendiği, bazılarının da Katar ve Suudi Arabistan destekli olduğu biliniyor.

 

  Katliamları gerçekleştiren güçleri ve onları destekleyen devletleri lanetliyoruz.

 

Day-Mer olarak, ezilen, horgörülen halkların ve inançların yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Başta AKP Hükümeti olmak bölge ülkeleri katilleri desteklemekten vazgeçmelidir. Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve tüm emperyalist güçler Suriye’den ellerini çekmelidir.

 

Suriye’de savaşa son verilmeli; her ulustan, her inançtan ve her kültürden Suriye halklarının eşit, özgür ve demokratik bir düzende yaşamalarının önü açılmalıdır.

 

DAY-MER

 

YÖNETİM KURULU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.