Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde

Bu haber kez okundu.

Nurdan Öngören (18) için imza kampanyası

Beverwijk’daki het Kennemer koleji dördüncü sınıf öğrencisi, bu sınıf sonrasında tıp fakültesine giderek cerrah olmayı hedefleyen Nurdan Öngören, beş yaşından beri yaşadığı Hollanda’ya ve bu hayallerine veda etmek zorunda kalabilir.

 

 

 

Ebeveynleri, kız kardeşi ve Nurdan kısa bir süre önce aldıkları sınır dışı kararı ile çaresizlik içinde kaldı.

 

 

 

RTV Noord Holland kanalına bir röportaj veren Nurdan yakın bir tarihte Hollanda’dan gitmek zorunda bırakıldığını ve bundan dolayı büyük üzüntü duyduğunu, derslerine konsantre olamadığını belirtiyor.

 

 

 

Ancak bu durumu hazmedemeyen Nurdan’ın okul arkadaşı, Nurdan için bir imza kampanyası başlattı. Geçtiğimiz hafta başlatılan imza kampanyasına şimdiye kadar 2 binin üzerinde destek geldi.

 

 

 

RTV haberinde yer alan bilgilere göre Nurdan ve ailesi 4 ağustos günü Hollanda’yı terk etmek zorunda.

 

 

 

RTV ‘ye konuşan Nurdan alınan karar sonrasında çok üzüldüğünü, ayrıca bu tarihin tam da okuldaki “deneme haftasına” denk geldiğini belirtti. Nurdan bu olay sonrasında konsantrasyon problemleri yaşadığını da ifade etti.

 

 

 

“Nurdan moet blijven!”

 

 

 

Nurdan için “Nurdan moet blijven!” imza kampanyası başlatan Eva Beentjes, arkadaşının Türkiye’ye gönderilmesini haksızlık olarak bulduğunu belirtirken, ya onu göndereceğini ya da onun için eyleme geçeceğini düşündüğünü ve ikincisini tercih ettiğini söylüyor. 

 

 “En azından eğitimini bitirmeli”

 

 

Beverwijk Belediye Başkanı Han van Leeuwen sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, 14 yıldır Hollanda’da yaşayan ve bu topluma entegre olan Nurdan ile bir görüşme yapacağı, Nurdan’ın sınırdışı edilmesi ile gelişiminin engelleneceğini belirtti.

 

 

 

Sözcü Van Leeuwen’ın Nurdan ile yapılacak görüşme sonrasında Adaletten sorumlu Devlet Sekreteri Fred Teeven ile görüşeceğini ve hiç olmazsa Nurdan’ın okulunu bitirene kadar Hollanda’da kalması için baskı yapacağını aktardı.

 

 

 

Beverwijk Belediye Başkanı Han van Leeuwen bir müddet önce başlatılan Çocuk Affı genişletilmesi ile ilgili imza kampanyasındaki belediye başkanlarının arasında yer alıyor.

SonHaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.