Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Duran Adam İngiltere Parlamentosu önündeydi

Gezi Parkı protestolarının 3. haftası Taksim Meydanı, Türkiye’nin ilk kez gördüğü bir eylem şekline sahne oldu. Atatürk Kültür Merkezi önünde, sırtında çantası, elleri cebinde saatlerce duran dansçı Erdem Gündüz ile başlayan “Duran Adam” eylemi, 1.811 haberde yer alarak haftanın bir numaralı gündem konusu oldu. 

“Duran Adamlar”dan sonra Mersin’in ev sahipliği yaptığı, “17. Akdeniz Oyunları”nın açılış töreni, teknik altyapısı ve gösterişli  1.167 habere konu olarak bu hafta gündemin ikinci sırasına yerleşti. 

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, Gezi Parkı’yla başlayan protestolara yönelik polisin sert müdahalesi nedeniyle acil servisler dışında 900 bin emekçinin iş bırakma eylemi 270 haberle geçen haftanın 3. gündem maddesiydi. 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) mali olarak ibra edildiği Mali Genel Kurulu’nda gelecek sezon Spor Toto Süper Lig takımlarının tescil ettirebilecekleri “Yabancı Futbolcu Sınırlaması” konusu ise 211 haberle PRNet haftanın gündeminde 4. sıradaydı. 

ABD Adalet Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA) dünyada milyonlarca kişinin telefon ve internet kayıtlarını izlediğinin basına sızması 107 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinde beşinci sırasında yer aldı.

HAFTANIN ÜNLÜSÜ “NECATİ ŞAŞMAZ”

Başbakanı ziyaretinin ardından “Gezi Parkı Protestoları” ile ilgili basına verdiği demeç ile 291 habere konu olan Necati Şaşmaz,  haftanın ünlüsü olarak ilk sıraya yerleşti.  Ajda Pekkan, 174 haberle 2. sırada yer alırken, Mehmet Ali Alabora ise 116 haberle 3.sırada yer alarak haftanın en çok konuşulan isimleri oldu. Mehmet Ali Alabora‘yı 105 haberle Hülya Avşar takip ederken, Meryem Uzerli 99 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin beşinci sırasında yer aldı.

HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 9.426 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 747 haberle 2.sırada yer aldı. Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 607 haberle 3. Sıraya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise 565 haberle 4.sıraya yerleşti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise 531 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

HAFTANIN SPOR ADAMI “FİKRET ORMAN ”

Serdal Adalı ve mevcut başkan Fikret Orman’ın yarıştığı Beşiktaş Spor Kulübü Başkanlık seçimleri sonucu Orman yeniden başkan olarak, 725 haberle spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 519 haberle 2. Sırada yer alırken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören 418 habere konu olarak Aysal’ı takip etti. Haftanın 4. medyatik spor adamı 390 haberle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ise 309 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.

HAFTANIN SPORCUSU “DIDIER DROGBA”

Galatasaray’ın futbolcusu Didier Drogba 197 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Fenerbahçe’nin futbolcusu Semih Şentürk 193 haberle 2. sırada yer aldı. Galatasaray’ın oyuncusu Felipe Melo 174 haberle 3.sırayı oluşturdu. Galatasaray’ın futbolcusu Wesley Sneijder 163 haberle 4. sıraya yerleşti. Galatasaray’ın futbolcusu Burak Yılmaz 140 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.

25.06.2013 – Basın Araştırması / PRNet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.