Öne Çıkanlar ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri University of London Goldsmiths Brunel University London

Bu haber kez okundu.

LONDRA, THAMES NEHRİ'NDEN LOZAN ANTLAŞMASI'NA SELAM

İki yüzden fazla kişinin katıldığı gezi İngiliz Parlamento binasının bulunduğu Westminister Limanı'ndan başladı ve sıfır boylam noktası Greenwich'e  kadar gidildikten sonra marşlar ve şarkılar eşliğinde aynı yere dönüldü. Hemen her yaştan coşkun bir vatansever kitlenin katıldığı gezide ilk konuşmayı ADD İngiltere adına Jale Özer yaptı. 'Lozan Barış Antlaşmasının 90. yılında ülkemiz  Lozan'ı savunanlar ile Sevr'i savunanlar arasındaki büyük bir çekişmeye sahne olmakta, doludizgin bir kaosa doğru sürüklenmektedir.' diye sözlerine başlayan Özer 'Halkımız ile birlikte Ata'mızın bize emanet ettiği ve Lozan ile taçlandırdığı Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız.'

diyerek konuşmasına son verdi. TGB İngiltere adına konuşan Musa Ballıkaya ise, 'Lozan Barış Antlaşması, Mustafa Kemal'in önderliğinde Anadolu halkının emperyalizme karşı kazandıkları kurtuluş savaşının hukuki anlamda uluslararası arenada tanınması ve resmiyete dökülmesidir.' diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

'Londra'dan Thames Nehri üzerinden ülkemizin birliğine, bütünlüğüne kasteden emperyalistlere mesajımızı iletiyoruz. Vatanımızı böldürtmeyeceğiz, Varlığımızın birliğimizin ve geleceğimizin garantisi olan Lozan'ı sonuna kadar savunacağız. Yaşasın tam bağımsız, ve çağdaş Türkiye. Ya İstiklal Ya Ölüm.' Yazar ve araştırmacı Abdullah Nihat Yılmaz'ın da bir konuşma yaptığı Lozan kutlaması Emre Eyüboğlu, Vejdi Gönül ikilisinin yaptığı müzikle coşkun bir havada devam etti. Dört şarkısıyla toplantıya katılan Aygül Erce ise kutlamaya değişik bir renk verdi.

 

DOĞAN KEMANCI - LONDRA

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.