Öne Çıkanlar Girişimcilik Özlem Türeci Getir ABD Getir Avrupa londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Great Scholarships 2023 2024 Yeşilçam günlerine

Bu haber kez okundu.

kapalı Maraş açılır mı?

KAPALIMARAŞ

Ortak metin açıklaması dün okundu ama akılda hala bir çok soru var ve bu sorular uzun süre de giderilemeyeceğe benziyor. Biz de gündeme dair çarpıcı konuları Kıbrıs'ın önemli isimlerine sormaya devam ediyoruz. Günün konusu kapalımaraş'tı.

 

 GÖRÜŞMELERIN SONUNDA KAPALI MARAŞ AÇILIR MI? AÇILMASINI ISTER MISINIZ? SORUSUNU SORDUK BAKALIM KIMLER NE CEVAP VERMIŞ?

 

HOSSEIN SADRI(AKADEMISYEN): "Maraş'ın iadesinden önemli, nasıl kullanacağı meselesi. Maraş için tüm paydaşların katılımıyla sürdürebilir 1 proje yapılmalı"

 

ERTAN BIRINCI(KIBRIS GENÇ TV YÖNETIM KURULU BAŞKANI): "her şart altında Maraş açılmalıdır yıllardır kapalı tutulması yanlış zaten"

 

SERHAT AKPINAR(GAÜ YÖNETICILER KURULU BAŞKANI): "Süreç doğru ilerlerse açılır . Açılmış olması doğru olacaktır ."

 

DR. ÖZDEMIR BEROVA(DP-UG MILLETVEKILI): "öncelikle #bütünlüklüçözüm [2] üzerine odaklanılmalıdır."

 

BIRIKIM ÖZGÜR(CTP-BG MILLETVEKILI): "çözümle zatenaçılacak,çözüm değil güvenartırıcıönlemlerle yetineceksek de izolasyonlar karşılığında ciddiyetle değerlendirilmeli"

 

DR. ASIM VEHBI(GAÜ CEO’SU): "bütünlüklü bir anlaşma sonrasında tabii ki açılır…Ekonomiye ve turizme de ciddi bir katkısı olur…"

 

DERVIŞ DOĞAN(KÖŞE YAZARI): "Hedef elbette ki bütünlüklü çözüm.Lakin GAÖ temelinde ekonomik aklın bir gereği gibi duruyor Maraş Mağusa Limanı, Ercan tezi"

 

AZIZ KARAAZIZ(BRT HABERCI): "Maraş görüşmelerden bağımsız ele alınıp KKTC otoritesi altında mal sahiplerine açılmalı."

 

DILEK KIRICI(GAZETECI): "Geç kalınmış politik tavırdır..Maraş masada pazarlık değil ekonomiye sıcak para akıtan lokomotif olmalıydı.."

 

ÇIĞDEM AYDIN(HABERCI): "atıl durumda iken kimsenin işine yaramaz kesinlikle açılmalı hayalet kent olmaktan kurtulmalıdır , mal sahipleri tazmin edilmeli"

 

SADIK GARDIYANOĞLU(MIMAR): "çözüme katkı koyacaksa, açılsın"

 

AHMET SAYDAM(EKONOMIST): "Kapalı Maraş Hemen Şimdi!"

 

ALI BIZDEN(BIZDEN BIRI): "Maraş'ın açılması için görüşmelerin sonunu beklemek, bütünlüklü bir akıl tutulması. Kanıtı kapalı Maraş'ın hal-i pür melali!"

 

RANA ŞENOL(GAZETECI): "Açılmasını isterim elbet ama bunun nasıl ve ne koşullarla olabileceği konusunda bir öngörüm yok."

 

FERHAT ATIK(YÖNETMEN): "Acilmasini isterim.Pazarlik konusu olmasini istemem.Maras sahiplerine verilmeli.Ama realite Maras'in pazarlik konusu olacagidir."

 

EMRE DINER(A HABER KIBRIS MUHABIRI): "Maraş'ın yeniden açılması yüksek ihmalle gündeme gelecektir…"

 

SÜLEYMAN İRVAN(MEDYA ETIK KURULU BAŞKANI): " Maraş'ın bunca yıldır kapalı kalması anlamsızdı zaten. Görüşmelerden bağımsız olarak, BM kontrolünde hemen açılmalı."

 

MEHMET HARMANCI(TDP GENEL SEKRETERI): "Görüşmeler sürerken bir güven artıcı önlem olarak Maraş'ın açılması yüksek olasılk.Parti olarak bu konuda tavrımız net ve olumlu"

 

TÜRKMEN YIĞITCAN(KAMU ÇALIŞANI): "memurun vergi vermesi nasıl bir şey ise Maraş da KKTC için odur. vergi pusulada var ama parayı gören yoktur.Maraş da haritada var ama.."

 

MUSTAFA ALKAN(ER MEYDANI): "Bence Maraş açılır. Açılmalıdır da.

Tabi karşılığında Kıbrıs Türk tarafı olarak bizim de ne alacağımız önemli.."

 

CAN SÖZER(SANATÇI): "bence bm kontrolunde hemen açılmalı.niye görüşmelerin sonu beklensinki.."

 

ASLI ELDER(KIBRIS TV SPIKER): "Kapalı Maraş açılmalı. Hatta çözümden önce bile açılması değerlelendirilebilir."

 

CEMAL KALACI(SPOR YORUMCUSU): "Müze olarak kullanılabilir açılsın"

 

ULAŞ BARIŞ(REALIST GAZETESI): "Açılsın, yılanlara yem oldu zaten.

Durdukları kabahat."

 

ARSEN ANGI(GİAD BAŞKANI): "Maraş ancak bütünlüklü çözümle açılır. Bunun dışında bir gelişme beklemiyorum."

 

ENVER KARAKAYA(GÜNDEM KIBRIS): " Çocukluğumu Kapalı Maraş'ta geçirmiş bir Mağusalı olarak, görüşmelerin sonunu beklemeden açılmasını isterim."

 

YEŞIL ADA(TWITTER ÜNLÜSÜ): "#KapalıMaraş [3]'ın #AçıkMaraş [4] haline gelmesini tabiki isterim ama #nasılı [5]'ı ve hangi şartlarda olur.Niyetliler karar verecek!"

 

HASAN ARTUNER(TURIZM BAKANLIĞI MÜŞAVIR): " elbette Kapalı Maraş mutlaka açılmalıdır. Bu durum her iki toplumun istihdam olanaklarını dolayısıyla ekonomisine canlandırır."

 

ALI CANSU(KIBRIS GAZETESI): "Maraş er ya da geç açılacak ABD'de de buna görüşmelerin başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamasında vurguladı"

 

NEVZAT ANAYASA(İŞÇI EMEKLISI): "Maraş bu günden de açılabilir, açılmaması hataydı bu güne kadar, dünyada tek hayalet şehir, kurgu film platosu gibi. AÇILSIN!!!"

 

VATAN MEHMET(KIBRIS POSTASI GAZETESI EDITÖR/YAZAR): "elbette isteriz..

Açılması milli menfaattir.. Ancak bazılarına göre "Maraş, Kıbrıs sorunu içinde Kıbrıs Sorunu" tadında.."

 

DENIZ GÜRGÖZE(MESARYA AJANS-KIBRIS TIME GENEL MÜDÜRÜ): "Kapalı Maraş'ın açılması zenginliktir.Ölü bir bölgenin uyanması ekonomik kalkınma demektir. Açılmasını desteklerim"

 

DR. ÖZDEMIR KANDEMIR(KKTC ALMANYA FAHRI KONSOLOSU): "Rumlar buna istekli degil Krizden sonra en iyi sezonda Güneyde hoteller 35% bos ,acilmasi bircok hotelin iflasidir #kktc [6]"

 

CENK DILER(TOPARLANIYORUZ GÖNÜLLÜSÜ): "Açılır veya açılmaz bilemem. Bu tahminden öteye gitmez. Ama açılmasını mutlaka istiyorum."

 

RUŞEN KARAKAYA(EĞITMEN): "hemde nasıl! O taraflara sürekli giden biri olarak o güzelliklerin tüm herkes tarafından kullanılmas ve eskisi gibi olması lazım"

 

ERSUN KUTUP(İŞAD ASBAŞKANI): "Gerçekten çözüm isteyenlerin akıllı hamlesi Maraş olamaz,Rum burayı çok isterse, hemen kapsamlı çözümü zorlasın, herşey çözülsün.Yalnız Maraşı verip, çözümsüzlün devamı riskine giremeyiz, öyle yada böyle Kıbrıs Meselesi halledilmelidir, belirsizlik kalkmalı"

 

ULAŞ GÖKÇE(SENDIKA YÖNETICISI): "Maraş açılmalı ve Kıbrıs sorunundaki gidişattan bağımsız olarak barış, işbirliği ve yakınlaşma fırsatı olarak hizmet vermelidir"

 

DR. BEYHAN BEROVA(HEKIM): "#KKTC [7] tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor .Boyle guzel bir sahilin dogal güzelliğin yıllarca kapalı kalması cok üzücü açılmalı"

 

SINEM GÖRÜŞ(TDP MECLIS ÜYESI): "hemen açılması dileğim ve isteğimdir.Yıllardan beri bu sorunun ötelenmesi, Yasal sahiplerine iade edilmemesi, ekonomiye kazandırmak için hiçbir çaba harcanmamasını hata olarak görüyorum"

 

ÖZDEMIR GÜL(SIYASETÇI): "Beklentimin sonuca etkisi olmaz.Zira #KapalıMaraş [3] önemli ve çok yönlü değeri olan bir yer olup bütünlüklü çözümün parçasıdır.duygusal olarak ifade edebilirim ki #KapalıMaraş [3] bir şekilde açılmalı ve sosyal hayata #geri [8] kazandırılmalıdır."

 

KANDEMIR BEROVA(HEKIM): "Maraş ekonomik değeri olan simge yerlerden birisi. Tek başına ada ekonomisinin tümünü canlandıranilir.

Rasyonel olmak gerek ."

 

NESLIHAN BAŞARAN(TOPARLANIYORUZ GÖNÜLLÜSÜ): "maras en kısa sürede yerel yönetimlerin denetiminde açılmalıdır…"

 

RYU&KEN(TWITTER ÜNLÜSÜ): "açılmaz.Ama açılmasını çok isterim.Kısa yoldan palmbeach'e rahatlıkla gidebilirim :)))"

 

EMRAH ADAKLI(EĞITIM DANIŞMANI): "Maraş bu günlerine en kısa zamanda yeniden kavuşacaktır.."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.