Öne Çıkanlar Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Ozan Arif kimdir Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri

Bu haber kez okundu.

Baş ağrısı doğal yöntemlerle nasıl geçer

Bugünlerde siz de sabahleyin baş ağrısıyla uyanmaktan mı dertlisiniz? Üstelik ağrı kesiciler de artık fayda etmiyor, öyle mi? Zaten uzmanlar da çok sık ağrı kesici içmenin, ilaçların etkisini göstermesini engellediğini söylüyor. Öyleyse ilaçsız ağrı kesici yöntemleri denemekte fayda var. İşte, doğal ağrı kesiciler…

Omuzlarınızı çevirin

Başınızı uzun süre sabit bir şekilde tutarak bilgisayar ekranına ya da televizyona bakmak, göz yorgunluğuna neden olduğu kadar baş ağrısına da yol açar. Baş ağrısını gidermek için başınızı boynunuzdan sağa-sola, öne arkada çevirin. Sonra omuzlarınızı çevirin. Böylece vücudunuzdaki gerilimi boşaltır, hafiflersiniz.

Mineral katkısını unutmayın

Magnezyum takviyesi almak, kan akışını rahatlatır ve böylece ağrı ve spazmın olduğu bölgeye doğru kan akışı sağlanır. Uzmanlar 200 mg takviyeyi günde iki ya da üç kez almayı öneriyor. Ama siz yine de herhangi bir takviye kullanmadan önce doktorunuza sorun ve herhangi bir sağlık ya da böbrek probleminiz olup olmadığını, sağlığınızın bu takviyeleri kullanmaya uygun olup olmadığını öğrenin.

Yatma saati atıştırmalıklarını deneyin

Sabah kalkınca baş ağrısı çekmeniz, gece boyunca kan şekerinizin düştüğü anlamına gelir. Yatmadan önce ince bir tost ya da krakerle biraz atıştırmak, kan şekeri seviyenizin yükselmesini sağlar ve başınızın ağrımasına engel olur.

Doğru yastığı seçin

Her dört kişiden üçü yan yatıp dizlerini karnına çekerek uyuyor. Yumuşak yastık, baş ve omuzlar arasındaki boşluğu doldurmak için en iyisidir. Boyun ve omur bağlantısını korur. Uzmanlar, sırt üstü yatmayı sevenlerin yüksek yastık tercih etmemeleri gerektiğini söylüyor. Çünkü yüksek yastıkla başınızı öne itersiniz. Aynı şekilde yüz üstü yatanlar için de yüksek yastık önerilmiyor. Bu, boynu zorlamak anlamına gelir.

Bazı çalışmalar, lateks yastıkların daha kullanışlı olduğunu gösteriyor ama boyun yastıklarının diğerlerinden daha faydalı olduğunu gösteren çok az çalışma var.

Hafta sonu da olsa erken kalkın

Cumartesi günü uzun yatak keyfi yapmak isterken baş ağrısından kurtulamıyorsanız hafta içi yaptığınız gibi erken kalkma rutinini sürdürün. Böylece kendinizi güne hazırlamak için çok daha fazla zamanınız olur. Vücudunuzu adım adım, dinlene dinlene güne hazırlarsınız. Yatakta daha uzun süre zaman geçirmek zannettiğiniz gibi dinlendirici olmayacaktır.

Damak koruyucu takın

Uyurken dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, bu baş ağrınızı tetikleyebilir. Bunun kendi kendinize farkına varamayabilirsiniz. Dişlerinizi gıcırdatıp gıcırdatmadığınızı anlamak için parmaklarınızı kulaklarınızın önündeki eklem yerlerine koyun ve çenenizi kocaman açın. Eğer bir tıkırdama duyarsanız bir problem var, demektir. diş hekiminizin vereceği bir damat koruyucu, diş gıcırdatmanızı önleyebilir.

Şaraptan önce çay için

Yıllardır şarap içiyor olsanız bile kırmızı şarap yarım kadehten sonra anında baş ağrısı yapar. Bu durumu önlemenin bir yolu olarak kırmızı şaraptansa beyaz şarabı tercih edebilirsiniz. Bir de şarap içmeden önce demli bir çay içmeyi deneyebilirsiniz. Siyah çay, kırmızı şarabın tahriş edici özelliğini önleyen kuersetin ve doğal antihistamin içerir.

Merdivenden koşarak inip çıkın

Egzersiz, beyinde mutluluk hormonu endorfin salgılayarak baş ağrısının geçmesini sağlamanın bir yoludur. Egzersiz, aynı zamanda baş ağrısını bir yerde sıkıştırıp açığa çıkmasını önleyen adrenalin üretimini de sağlar. Tabii uzmanlar bu durumun aktif olduğunuz sürece gerçekleştiğini söylüyor. Yani dinlenmeye geçtiğinizde baş ağrınız yeniden başlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.