Öne Çıkanlar İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs

Bu haber kez okundu.

Domuz gribi belirtileri nelerdir, tedavisi var mı

Kocaeli ve Sivas'taki domuz gribi alarmı ülkeyi de ayağa kaldırdı. Vatandaşlar domuz gribinden hayatını kaybeden insanları gördükçe domuz gribi hakkında araştırmalarını arttırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Halk arasında domuz gribi diye adlandırılan virüsün adı ise H1N1 olarak bilinmektedir. H1N1 virüsünü kapan insanlara domuz gribi oldu teşhisi koyulmaktadır. Neden domuz gribi denilmektedir? H1N1 virüsu, domuzlardan oluşan virüse çok benzediği için bu virüse domuz gribi denilmektedir. Aşısı bulunmaktadır. 2009 yılında Meksika'da görülen bu virüs dünyaya yayılarak 191 ülkede yaklaşık olarak 800 bin kişide görüldü ve bu kişilerden 8328 kişi H1N1 virüsü sebebiyle hayatını kaybetti.

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ

Domuz gribinin semptomları grip ve grip benzeri hastalıkların semptomları ile aynıdır. Belirtiler; ateş, öksürük, boğaz ağrısı, vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme hissi ve yorgunluktur. Bu epidemide ateşsiz, daha atipik seyreden vakalar da görülmektedir. Örneğin, bir aileden birisinde tipik grip semptomları olmasına rağmen ailenin başka üyelerinde hafif bir burun akıntısı, gözlerde batma şikayeti, boğaz ağrısı olabilmekte ve hiç ateşi olmayanlara rastlanmaktadır. İki hastadan biri hafif seyretmektedir, ancak doktora “ben hastayım” diye gelenlerin önemli bir kısmında ateş vardır; hastaneye yatırılanlarda bu oran %90-95'e ulaşmaktadır. Yani daha ciddi vakaların hemen hepsi ateşlidir.

DOMUZ GRİBİ NASIL BULAŞIR?

Domuz gribinin bulaşma yolları diğer grip virüslerine benzer olup, hava yoluyla gerçekleşir. Enfekte insanın nefes alması ya da hapşırması sırasında virüs hava ile sağlıklı insanın burun boşluğuna veya gözlerine temas edebilir ve bulaşabilir. Virüsler katı yüzeylerde de kalabiliyor ve böyle yüzeylere dokunan ellerinizden virüs bulaşmasa bile yemek sırasında bulaşma ihtimali mevcuttur. Domuz etini yemekle H1N1 virüsüne yakalanma durumu görülmemiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.