Öne Çıkanlar ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra Varis ülseri University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir

Bu haber kez okundu.

Ali Gül Özbek, 'Gençlerimize rol model olmak  beni mutlu ediyor'

Belediye başkanlığı sürecinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Belediye Başkanı olduğumda çok mutlu oldum çünkü kendi ülkemizde hiçbir zaman kendi kimliğimizle hiçbir şey olamadık, kendi kimliğimizle kendimizi ifade edemedik. Bu bir yıl içerisinde beni en mutlu eden şey olduğum gibi kendimi ifade edebilmemdi. İngiltere’de kimliğimi açıkça, onurla ifade ettim açılış konuşmamı bile Kürtçe yapma şansım oldu. Haringey gibi küçük bir ilçede 210 farklı dil konuşuluyor. İlçenin nüfusu 276 bin. Bu kadar farklı dilin konuşulduğu farklı etnik kökenden insanın yaşadığı bir ilçede hiçbir sorun yok, ötekileştirme diye bir şey yok. Bunu insanlar bir zenginlik olarak görüyor. Biz de renklerden korkmamalıyız. Renkler bizim zenginliğimizdir.

Belediye başkalığınız sürecinde planlarınızın hepsini hayata geçirdiniz mi?

Belediye başkanlarının sihirli bir sopası yok, ben de kişisel olarak şunu yapacağım diye bir söz vermedim. En iyi şekilde toplumumu temsil edeceğim dedim ve bunu yaptığıma inanıyorum. Buranın bölge olarak bazı sorunları hala var, onlar da anında çözülecek sorunlar değil. Ev gibi, 2025’e kadar 20 bin tane ev yapılacak şu anda 3bin tane evsiz insanımız var. Bu konuda komiteye gelen dosyalara ‘Hayır’ demedik, mümkün mertebe geçirdik ya da geçirmeye çalıştık. Alevi toplumun tanınmasıyla ilgili çalışmalarım oldu. Biz Aleviler olarak malesef burada tanınmıyorduk, diğer toplumlar ve resmi kurumlar içerisinde bilinmiyorduk. Başkanlığımın başlangıcında Birinci ve İkinci Dünya Savası’nı anarken ben Aleviler’i de ayrı bir inanç grubu olarak davet ettim. Onlar da geldiler anıtın önünde herkes duasını kendi inanışına göre yaptı. Cemevi’nin temsilcisi de kendi duasını yaptı ve kendini tanıttı. Böylece biz Aleviler farklı bir din olarak ilk defa resmi olarak davet edilmiş olduk. 

Diğer belediye başkanlarından farklı olarak yaptığınız bir atılım oldu mu?

İşçi partisi tarafından yılın başkanı seçildim. Bunun nedeni kendi maaşını bağışlayan ilk belediye başkanıyım. Yardımlara önem verdim. En çok önemsediğim konu ise eğitim oldu. Londra’nın kütüphanesini kapatmayan dört belediyesinden biriyiz. Dernekleri, kariyer, meslek tanıtım günleri konusunda yine destekleyeceğim, her zaman öğrencilerin yanında olacağım. İyi bir gelecek inşa etmek için eğitim mutlaka desteklenmelidir. 

Belediye başkanlığını pazartesi günü devredeceksiniz, sonrası için planınız nedir?

Belediye başkanlığını devrediyorum diye belediyeden ayrılmıyorum. Bir yıl daha belediyeye hizmet vereceğim, belediye meclis üyeliği yapacağım. Ondan sonrası toplumumuza bağlı. Sağlık söz konusu olmadığı sürece toplum nerede olmamı isterse orada olacağım. Belediye başkanlığı yapmak hayatımın en zorlu görevlerinden biriydi. Özellikle bu bölgede diyorum çünkü Haringey’de çok fazla farklı etnik grup var ve kimse kuralları bilmiyor. Bunlar da eğitimle aşılacak.

‘Toplumumu temsil etmek için belediye başkanı oldum’

‘Bana burada “Neden belediye başkanı olmak istiyorsun?” sorusu sorulmuştu ve ben de söyle cevap verdim; Benim ne meshur olmaya ne de buradan gelecek maaşa ihtiyacım var, ikisi içinde istemiyorum bu makamı. Ben toplumumun varlığını temsil etmek  için belediye başkanı olmak istiyorum. Bu amaçla buraya geldim ve bu amacı da yerine getirdiğime inanıyorum. Buradan aldığım bütün maaşı olduğu gibi belediye Council Vakfı’na yatırdım. Belediyeden de hiçbir maddi manevi çıkar beklemedim. Benim manevi çıkarım halkımın temsiliydi. Nereye gidersem gideyim ünvanım Kürt Alevi Belediye Başkanı oldu.  Bu yıl içerisinde Kürtler’in ve Aleviler’in daha fazla tanındığına inanıyorum. Kürt ve Aleviler için temsiliyetin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Benden önce de mutlaka Kürt ve Alevi belediye başkanları olmuştur ama kendilerini bu şekilde tanıtmamışlardır. Sorun burada.’

‘Gençlerimize rol model olmak  beni mutlu ediyor’

‘En mutlu olduğum bir diğer nokta da rol model olabilmekti. Burada otuz yaşından sonra ikici bir fakülte okudum. İngilizcem olmadan buraya gelip üniversite bitirdim, eczane açtım başarılı oldum ve sonra da belediye başkanı olup buradaki toplumu temsil ettim. Bu anlamıyla ben yapıyorsam gençlerimizin kolaylıkla bunları yapması gerekiyor. ‘

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.