Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Elini kolunu bağlayan yok ki gel'

Başlatılan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin hem Konya’ya hem İstanbul’a hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana’yı vefatının, “maşukun vuslatı”nın 741. yıl dönümünü de hürmetle yad ettiklerini söyledi.
Pakistan’ın Peşaver kentinde düzenlenen okul baskınında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nı aradığını, acılarını paylaştığını, yaraları sarma, terörle mücadele konusunda Pakistan ile her türlü işbirliğine açık olduklarını onlara ilettiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu coğrafyada terörle en kararlı mücadele konusunda kardeşimiz Pakistan ile işbirliğimiz sarsılmadan devam edecek. Bu elim hadise, bir okuldaki masum, tertemiz çocukları hedef alan bu alçakça saldırı umuyorum ki bölgedeki tüm ülkelerin tüm dünyanın terörün karanlık yüzünü bir kez daha görmelerine sebep olur” diye konuştu.
"Kapanışı Konya’da yaptık ama açılışı ve devamı da Konya’da yaptık"
Konya’nın cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 75 oy oranıyla kendisine destek verdiğini, 81 vilayet arasında Konya’nın kendisine en yüksek desteği sağlayan dördüncü, büyükşehirler arasında ise birinci il olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bu büyük desteğiniz için, teveccühünüz, ahde vefanız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun, Rabbim bundan sonra da bizi birbirimize mahcup etmesin. Konya’da Hatime yaptığımız gibi Konya’da tekrar Fatiha’yı da okuduk. Kapanışı Konya’da yaptık ama açılışı ve devamı da Konya’da yaptık. Konyalı bir kardeşimizi, o zaman Dışişleri Bakanımız olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu kardeşimize, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlığını görevini tevdi ettik. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu. 3,5 ay oldu ve hamdolsun, maşallah Sayın Başbakanımız çok büyük azim, gayretle milletin ve Konya’nın emanetini iftiharla, hakkıyla taşıyor. Kendisine bir kez de buradan, hemşehrilerinin arasında Konya’da başarılar diliyorum, Allah’tan muvaffakıyet diliyorum. Konya’nın, dualarıyla, gayretleriyle, desteğiyle her zaman Sayın Başbakanımızın ve elbette bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim arkamızda olacağına gönülden inanıyorum. Rabbim sizlerden razı olsun, Rabbim yol arkadaşlığımızı, uhuvetimizi, muhabbetimizi daim etsin inşallah.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.