Öne Çıkanlar ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri University of London Goldsmiths Brunel University London

Bu haber kez okundu.

Filistin'in İsrail'e karşı 'provokasyon' iddialarına Netayahu'dan jet cevap

Filistin gruplar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükümetinin ülkede çıkan yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığını ifade etti. Hamas, Fetih, İslami Cihad hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi gruplardan oluşan Ulusal ve İslami Güçler Topluluğu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu ve hükümetinin yangınları bahane ederek Filistinlilere karşı ırkçı provokasyon politikası yürütmesi" kınandı.

Irkçı provokasyon politikası

Netanyahu ve hükümetinin yangınları Filistinlilere karşı provokasyon amaçlı kullandığı belirtilen açıklamada, "Halkımıza karşı ırkçı provokasyonpolitikasını reddediyoruz. Bu suçlamalar, Filistin halkını korkutmuyor bilakis hakkını savunmaya ve işgalcilere karşı mücadeleye teşvik ediyor." ifadelerine yer verildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yangınların kundaklama olmaihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. İsrail polisi de kundaklama şüphesiyle 30 Filistinlinin gözaltına alındığını, bunlardan 8'inin serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.