Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

İşte BBP-SP ittifakının alacağı oy oranı

7 Haziran’daki genel seçimlere, “Milli İttifak” adıyla girme kararı alan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile Büyük Birlik Partisi’nin lideri Mustafa Destici, Milli İttifak’ın seçim barajını geçtiği iddiasında bulundu. Kamalak ile Destici, dün gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Genel seçimlere “Milli İttifak” adıyla ortak girme kararı alan iki partinin lideri, dış politika, eğitim ve ekonomi konularında hükümeti eleştirirken, seçim barajını aştıklarını savundu. Milliyet'in haberine göre, ittifakın oy oranını değerlendiren Destici, yüzde 4-6 oranında Ak Parti’den, yüzde 3,5-4,5 oranında MHP’den, yüzde 0,75 - 1 oranında CHP’den ve yüzde 0,50 oranında ise HDP’den oy aldıklarını ve kendi tabanlarını eklediklerinde barajı geçtiklerini savundu. Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeleri değerlendiren Destici, “Kıbrıs meselesi tam senaryo. Yazılmış ve uygulanıyor. Kıbrıs’ın Abdullah Öcalan’ı geldi. Bu iktidar getirdi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.