Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

Seçmenin ilk başkan adayı 'Erdoğan'

Andy-Ar, "Başkanlık sistemine geçilirse ilk başkan kim olmalı?" sorusunu da katılımcılara yöneltti. Bu soruya yüzde 50.5, "Recep Tayyip Erdoğan" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, yüzde 2.7 ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 1.7 ile Başbakan Binali Yıldırım, yüzde 1.6 ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 1.2 ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve yüzde 1.1 ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu izledi. Bununla birlikte yüzde 16.5 "Fikrim yok, bilmiyorum", yüzde 12.1 "Cevap vermek istemiyorum", yüzde 10.8 "Uygun bulduğum biri yok" ve yüzde 1.8 "Diğer" yanıtını verdi.

'BAŞKAN DIYE SORDUĞUMUZDA: ERDOĞAN'

Seçmene 'İlk başkan kim olmalı?' diye sorduğumuzda ilk sırayı Cumhurbaşkanı Erdoğan alıyor. Referandumdan 'Evet' çıkarsa ilk adayın kim olduğu, şimdiden kabul görmüş durumda. 15 Temmuz sonrasında 'Milliyetçiyim' diyenlerin oranı yüzde 25'e tırmanmıştı. 10 Kasım sonrası yaptığımız araştırmada kendini 'Atatürkçü' olarak ifade edenler öne çıktıKatılımcıların yüzde 50'si "İlk başkan kim olmalı?" sorusuna "Recep Tayyip Erdoğan" yanıtını verirken, Türk halkının yüzde 51.3'ü "Türkiye iyiye gidiyor" görüşünde.

'TÜRKİYE İYİYE GİDİYOR': % 51.3

Seçmenlere "Türkiye sizce iyiye mi yoksa kötüye mi gidiyor?" diye soruldu. Katılımcıların yüzde 51.3'ü, "İyiye gidiyor" dedi. Yüzde 42.9 ise "Kötüye gidiyor" yanıtını verdi. Yüzde 5.3, "Fikrim yok, bilmiyorum" cevabını verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.