Öne Çıkanlar İngiltere Başbakanı Theresa May Perihan Savaş londra ingiltere Londra Fenerbahçeliler Derneği Londra Fenerbahçeliler Kenan Poleo İngiliz Ticaret Odasının Birleşik Krallık İstanbul Birleşik Krallık ve Türkiye

Bu haber kez okundu.

TBMM Başkanı Çiçek, 'Tek taraflı barış mümkün değil'

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü organizasyonunda, KKTC Dışişleri Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen "IV. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu" Girne Acapulco Otel’de başladı. Üç gün sürecek olan foruma, Türk dünyasından 21 devlet ve topluluktan yaklaşık 100 basın mensubu katılıyor.Formun açılışına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın yanı sıra yetkililer katıldı. TBMM Başkanı Çiçek forumun açılışında yaptığı konuşmada, 9’u bağımsız devlet olmak üzere 21 ülke ve topluluktan katılımla, anlamlı bir toplantı gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
Topantının, KKTC’nin kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle de anlamlı olduğunu vurgulayan Çiçek,  "KKTC’nin kuruluşunun 31. yıl dönümü kutlanıyor. Kendini Türk kabul eden, dünya Türkleri'nin bayramıdır ve öyle olmalıdır" dedi.
Tük dünyasındaki bazı ülke ve toplulukların sorunları olduğuna dikkat çeken Çiçek, bu ülke ve topluluklardaki sorunların dezenformasyona uğratılmadan, gerçekliğiyle dünyaya aktarılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.