Öne Çıkanlar ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri University of London Goldsmiths Brunel University London

Bu haber kez okundu.

Ahmet Davutoğlu, 'Gereken tüm önlemler alınacaktır'

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde çıkan şiddet olayları ve protesto gösterilerinin değerlendirileceği "Güvenlik Zirvesi" toplantı sona erdi. Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da saat 14.40’ta başlayan toplantı 3 saat 15 dakika sürdü. Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirveye ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;
Şimdi herkesin muhasebe etme vaktidir ve herkesin de bilmesi gerekir ki; biz bu devleti ve hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz. Eğer böyle bir kargaşa ortamı yaratılmak isteniyorsa ki birileri böyle bir çaba içindelerse onlar da bilmeliler ki, kendi başları daraldığında bile sığınacakları yer Türkiye Cumhuriyeti devletinin gölgesidir. Olaylar örgütlü suç faaliyetine dönüştü. Biz bu devleti hiç bir şeye feda etmeyiz. Suriye savaşının başından beri kimsenin etnik ve dini kimliğine bakmadan bağrımızı onlara açtık.
YEGANE GÜÇ TÜRKİYE'DİR
Kobani'de, evleri, işleri talan edilen, kurşunlanan, baskı görenler de Türk vatandaşı. Türkiye Devleti vatandaşları arasında fark yoktur. Biz her şekilde bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruruz, Kobani'nin de hukukunu koruyacak olan yegane güç Türkiye Cumhuriyeti devletidir, oradaki kardeşlerimizin. Kobani'nin de hukukunu biz koruruz. Hem Türkiye'den yardım istiyorlar hem de tezkereye 'hayır' diyorlar. oluşabilecek her türlü koalisyonda Türkiye'nin çıkarları korunacaktır.
SAKIN OLA Kİ...
Televizyonda seyrettikleriniz bir ibret sahnesidir. İç huzurun ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. Sakın ola ki birilerinin istediği tarzda bir kargaşa ortamına düşmeyin.
KESİN TALİMAT VERİLDİ
Bütün güvenlik kurumlarına talimat verilmiştir. Gereken tüm önlemler alınacaktır.
ÇÖZÜM SÜRECİNİ FEDA ETMEYİZ
Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Gerek Başbakanlık görevini devraldığımda gerekse AK Parti Kongresi'nde Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de çözüm sürecine olan bağlılığımızı vurguladık ama çözüm sürecini garanti edecek olan şey, temel unsur, kamu düzenidir. Hiçkimse çözüm sürecinin arkasına saklanarak kamu düzeni üzerinde herhangi bir manipülasyona, provokasyona izin veremez. Hiçbir sekilde buna taviz vermeyiz. Hiçbir vandalizme çözüm sürecini feda etmeyiz. 24 saat çalışacak koordinasyon merkezi kuruldu. Herolay tespit edilecek, arka planı incelenip sorumlular hakim karşısına çıkarılacak. Türkiye bir hukuk devletidir ve gereği yapılacaktır.
HDP'YE ÇAĞRI
Eğer siyasi partiyseniz bu kılıf altında milletin huzurunu bozarsanız, bunu halka izah etmek zorundasınız. Çözüm sürecine önem veriyorlarsa gereğini yapacaklar.
CHP'YE ÇAĞRI
Şiddet üretenleri tenkit etmek yerine sorumluluğu Hüküme'te yüklemek yanlış Niçin halkı sokağa davet ett. Kılıçdaroğlu huzurdan yana mı şiddetten yana mı karar versin. Bu vandalizme çocukları alet edenler en büyük suçu işliyorlar.
KOBANİ'DEKİ OLAYLARIN SORUMLUSU TÜRKİYE DEĞİLDİR
Kimyasal silah kullanımına, scud füzelerine, varil bombalarına sessiz kalanlar, Kobani'de bir anda Türkiye'nin bu meseleyi çözmesi gerektiği gibi uluslararası algıyı oluşturmaya çalışıyorlar. Bütün bu gelişmelerin vebali öncelikle BM Güvenlik Konseyi'nin ve daimi 5 üyenin üzerindedir. Algı operasyonu yapabilirler ama uluslararası vicdandan kutulamazlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.