Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı

Bu haber kez okundu.

Bursa'da HDP binası önünde tehlikeli gerginlik

HDP'nin Bursa milletvekili adayları ve İl Başkanlığı yöneticileriyle bir grup partili, ilçe merkezindeki teşkilat binasının açılışı dolayısıyla toplandı. Tören öncesi il merkezinden gelen çevik kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Milliyetçi Türkiye Partisi ve Turan Ocakları üyesi oldukları, Hak ve Eşitlik Partisinden (HEPAR) bazı kişilerin de destek verdiği iddia edilen grup, törenden birkaç saat önce Cumhuriyet Alanı'nda toplanarak HDP'lilere tepki gösterdi. Türk bayrağı açan grup, zaman zaman tekbir getirdi. Eylem sonrası polis gözetiminde otobüse binen grup olay yerinden ayrıldı.Polis ekipleri, açılış saati yaklaşırken HDP'nin parti lokalinin bulunduğu sokağın başında toplanan grubun geçişine izin vermedi. İstiklal Marşı'nı okuyan ve slogan atan grup ile çevik kuvvet ekipleri arasında zaman zaman gerginlik çıktı.

'Halkı galeyana getirmelerine müsaade etmeyiz'

MHP Orhangazi İlçe Başkanı Yüksel Akbayrak da sokağa gelerek, gruptan bazı kişilerle görüştü. Akbayrak, ilçeye dışarıdan gelenler olduğunu öne sürerek, böyle bir tepki şeklini kabul etmediklerini söyledi.Akbayrak, "Sizler gideceksiniz, burada bizler kalacağız. Tepkimizi biz gösteririz. Dışarıdan gelip halkı galeyana getirmelerine müsaade etmeyiz" dedi.Polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde açılış yapıldı, milletvekili adayları tanıtıldıktan sonra protestocu grup dağıldı.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.