Öne Çıkanlar Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Ozan Arif kimdir Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri

Bu haber kez okundu.

Cumartesi Anneleri'nden Kenan Evren tepkisi

Darbecileriyle hesaplaşmayı beceremeyen bir toplum darbe üzerine darbelere mahkumdur” denildi. Ardından gözaltında kaybedilenlerin yakınları olan Cumartesi Anneleri bir açıklama yaptı.12 Eylül’de gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi Faruk Eren, “Kenan Evren’i nasıl bilirdiniz diyecekler, ‘Faşist katilin tekidir’ diyorum” dedi. Nurettin Yedigöl’ün kardeşi Muzaffer Yedigöl ise “Bu dünyada hesap soramadık ama öbür dünyada bu katile hesap soracak ağabeylerimiz var, annelerimiz var” diye konuştu. Gözaltındayken kaybedilen Cemil Kırbayır’ın kardeşi Fatma Kırbayır da “Hakkımı helal etmiyorum sana Evren” dedi.Açıklamanın ardından kalabalığa yöneltilen “Kenan Evren’i nasıl bilirdik” sorusuna, “İnsanlık suçlusu bilirdik” cevabı verildi. Açıklamaya, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekili Pervin Buldan da destek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.