Öne Çıkanlar Anadoludan Mistik Sesler Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Ozan Arif kimdir Avukat Fidan Osoy londra

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da taksimetre açılış ücretleri arttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın taksi ücretlerine zam talebi değerlendirildi.

KİLOMETRE BAŞINA 2 TL

Buna göre, taksimetre açılış ücreti 2,95 TL'den 3,20 TL'ye, kilometre başına ücret 1,83 TL'den 2 TL'ye, 5 dakikadan sonraki 1'er dakikalık bekleme periyodu da 0,27 TL'den 0,35 TL'ye yükseltildi.

"İSTEDİĞİMİZ ORANDA ZAM ALAMADIK"

Kararı değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, 19 aydır zam alamadıklarını belirterek, "Tabii, istediğimiz oranda bir zam alamadık. Keşke Türkiye'de hiçbir şeyin fiyatı artmasa da biz de zam kararı almasak. Ama zam bazen kaçınılmaz oluyor. Ancak oranlar maalesef çıkan kararda enflasyonun altında kalmıştır. Bu da açıkçası bizi üzmüştür. Biz,İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, taksici esnafını daha çok koruyan bir kararın çıkmasını bekliyorduk" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.