Öne Çıkanlar ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri University of London Goldsmiths Brunel University London

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Kobani eylemlerinde 40 gözaltı

İŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Viranşehir'de 3 günden bu yana sokaklara çıkan gruplar, resmi kurumlara molotof atıp, güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Gerginliğin halen sürdüğü ilçede, yasa dışı gösterilerin yarattığı tahribat sabah saatlerinde ortaya çıktı. Bazı okullar ile resmi kurumların atılan taş ve molotof kokteyli nedeniyle zarar gördüğü ilçede, trafik lambaları ile mobese kameralarının kırıldığı görüldü. İlçedeki birçok caddenin ise göstericilerin attığı taşlar nedeniyle kapandığı ve yolların taş tarlasına döndüğü havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Görenleri ürküten manzara sonrası harabeye dönen ilçede, sabah saatlerinde de bazı noktalarda gösteriler devam etti. Polisin yoğun önlem aldığı ilçede 3 günden bu yana yapılan eylemler sırasında polisin gözaltına aldığı 40 kişinin sorgulamasına ise halen devam edildiği bildirildi.
EYLEMCİLERE GAZLI VE SULU MÜDAHALE
Viranşehir'de, öğleden sonra çeşitli caddelerde toplanan ve çöp konteynırlarını devirerek ve lastik yakarak barikat oluşturan göstericiler, PKK ve YPG lehine slogan attı. Dağılmaları yönünde yapılan uyarıya taş ve molotof kokteyli ile karşılık verilmesi üzerine polis, çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan kalabalığa biber gazı ve boya katılmış tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahalesi ile göstericiler ara sokaklara kaçarken, ilçede gerginlik devam ediyor. Viranşehir'de, öğleden sonra çeşitli caddelerde toplanan ve çöp konteynırlarını devirerek ve lastik yakarak barikat oluşturan göstericiler, PKK ve YPG lehine slogan attı. Dağılmaları yönünde yapılan uyarıya taş ve molotof kokteyli ile karşılık verilmesi üzerine polis, çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan kalabalığa biber gazı ve boya katılmış tazyikli suyla müdahale etti. Polisin müdahalesi ile göstericiler ara sokaklara kaçarken, ilçede gerginlik devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.